Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Choco konijntjes

Paaskoekjes met de bereiding voor Zandkoekjes en Dr. Oetker decoraties

30 stukken

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Choco konijntjes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Zandkoekjes
225 g boter

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

3

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.

4

Verwarm ondertussen de oven voor:

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven: 150 °C

5

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm.

6

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

Baktijd: 15 - 20 minuten

7

Voor de decoratie

Bereid het chocoladeglazuur door het zakje even te verwarmen in heet water.

8

Doop de uiteinden van de koekjes in de chocoladeglazuur. Versier met de Regenboogfantasie decoraties. Laat de glazuur stollen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Choco konijntjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 586 kJ
140 kcal
2445 kJ
584 kcal
Vetten 11.29 g 47.06 g
Koolhydraten 8.88 g 37.00 g
Eiwitten 0.82 g 3.40 g