Chocolade brownie taart

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Versier je taart met emoji decoraties.

10 - 15 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolade brownie taart

Voor het browniedeeg:

175 g chocolade (min. 75% cacao)
125 g zachte boter
25 g bloem
½ koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 ei
1 eidooier
125 g basterdsuiker (donkere)
snufje zout
85 g hazelnoten (fijngemalen)
1 flacon Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de chocoladevulling:

400 g chocolade (min. 75% cacao)
50 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
600 ml slagroom (min. 40% vet, goed koud)

Voor de decoratie:

een beetje cacaopoeder en enkele leuke emoji decoraties

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvorm in.

2

Voor het deeg

Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze wat afkoelen. Zeef de bloem met het bakpoeder en het snufje zout onder elkaar. Klop de eieren met de suiker tot een dik schuim. Roer er beurtelings de chocolade, de bloem en de gemalen hazelnoten onder.

3

Giet het deeg in de ingevette bakvorm. Bak de brownie gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat deze volledig afkoelen.

De bakvorm en de glazen kom.

Kies een bakvorm die juist past in de glazen kom die je uiteindelijk zal gebruiken voor de vulling van de taart.

4

Voor de vulling

Smelt de chocolade in stukken samen met de olie au bain-marie. Klop de zeer koude room half op. Meng de helft van de half opgeklopte slagroom onder de gesmolten chocolade. Roer goed om en voeg de rest van de slagroom toe. Roer dit voorzichtig verder om tot een homogene massa.

5

Bekleed de glazen kom met plasticfolie. Giet hierin voorzichtig de chocoladevulling en strijk het geheel glad. Leg de afgekoelde brownie op de chocoladevulling. Laat het geheel 1 nacht in de koelkast opstijven.

6

Afwerking

Haal de kom uit de koelkast en stort de taart op een serveerschaal of taartkarton. Bestrooi de taart met het cacaopoeder en versier deze.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolade brownie taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2700 kJ
645 kcal
1926 kJ
460 kcal
Vetten 49.67 g 35.48 g
Koolhydraten 42.09 g 30.07 g
Eiwitten 17.64 g 12.60 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee