COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocolade brownie taart

Versier je taart met emoji decoraties.

10 - 15 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolade brownie taart

Voor het browniedeeg:

175 g chocolade (min. 75% cacao)
125 g zachte boter
25 g bloem
½ koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 ei
1 eidooier
125 g basterdsuiker (donkere)
snufje zout
85 g hazelnoot (fijngemalen)
1 flacon Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de chocoladevulling:

400 g chocolade (min. 75% cacao)
50 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
600 ml slagroom (min. 40% vet, goed koud)

Voor de decoratie:

een beetje cacaopoeder en enkele leuke emoji decoraties

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvorm in.

2

Voor het deeg

Smelt de chocolade au bain-marie en laat deze wat afkoelen. Zeef de bloem met het bakpoeder en het snufje zout onder elkaar. Klop de eieren met de suiker tot een dik schuim. Roer er beurtelings de chocolade, de bloem en de gemalen hazelnoten onder.

3

Giet het deeg in de ingevette bakvorm. Bak de brownie gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat deze volledig afkoelen.

De bakvorm en de glazen kom.

Kies een bakvorm die juist past in de glazen kom die je uiteindelijk zal gebruiken voor de vulling van de taart.

4

Voor de vulling

Smelt de chocolade in stukken samen met de olie au bain-marie. Klop de zeer koude room half op. Meng de helft van de half opgeklopte slagroom onder de gesmolten chocolade. Roer goed om en voeg de rest van de slagroom toe. Roer dit voorzichtig verder om tot een homogene massa.

5

Bekleed de glazen kom met plasticfolie. Giet hierin voorzichtig de chocoladevulling en strijk het geheel glad. Leg de afgekoelde brownie op de chocoladevulling. Laat het geheel 1 nacht in de koelkast opstijven.

6

Afwerking

Haal de kom uit de koelkast en stort de taart op een serveerschaal of taartkarton. Bestrooi de taart met het cacaopoeder en versier deze.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolade brownie taart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2700 kJ
645 kcal
1926 kJ
460 kcal
Vetten 49.67 g 35.48 g
Koolhydraten 42.09 g 30.07 g
Eiwitten 17.64 g 12.60 g