COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocoladekoekjes

Met de Bereiding voor Zandkoekjes van Dr. Oetker

ongeveer 40 stukken

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladekoekjes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Vanille Zandkoekjes
225 g zachte boter
65 g cacaopoeder
4 eetl. melk

Voor de afwerking:

Dr. Oetker Chocoladeglazuur
enkele noten
enkele geschaafde amandelen

preparation

Bereiding

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2

Voeg het cacaopoeder en de melk toe en meng door het deeg.

3

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

4

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.

5

Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.

6

Verwarm ondertussen de oven voor:

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven: 150 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 15 - 20 minuten

7

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm.

8

Het bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

9

Verwarm het Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek elk koekje met een beetje glazuur.

10

Bestrooi daarna elk koekje met wat gehakte noten of amandelschilfers, nog voor het glazuur hard geworden is. Zo blijven de nootjes goed liggen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladekoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 6552 kJ
1565 kcal
2445 kJ
584 kcal
Vetten 108.21 g 40.38 g
Koolhydraten 128.51 g 47.95 g
Eiwitten 13.49 g 5.03 g