Flag

Chocoladekoekjes

ongeveer 40 stukken
Gemakkelijk
15
Met de Bereiding voor Zandkoekjes van Dr. Oetker
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker Vanille Zandkoekjes
225 gzachte boter
65 gcacaopoeder
4 eetl.melk
Voor de afwerking
Dr. Oetker Chocoladeglazuur
enkelenoten
enkelegeschaafde amandelen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2

Voeg het cacaopoeder en de melk toe en meng door het deeg.

3

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

4

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.

5

Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.

6

Verwarm ondertussen de oven voor:

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 15 - 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

7

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm.

8

Het bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.


De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

9

Verwarm het Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek elk koekje met een beetje glazuur.

10

Bestrooi daarna elk koekje met wat gehakte noten of amandelschilfers, nog voor het glazuur hard geworden is. Zo blijven de nootjes goed liggen.