Meng de bloem, de maïzena, de suiker en het zout in een kom. Meng de melk met de room en voeg deze al roerend langzaam bij de bloem. Zorg dat er geen klonters gevormd worden. Scheid het eigeel van het eiwit en meng het eigeel samen met de gesmolten boter onder het bloemmengsel. Klop het eiwit stijf en meng dit met de geraspte sinaasappelschil hieronder. Smelt wat boter in een pan en bak de pannenkoeken aan beide klanten goudbruin.
Roer voor de vulling de boter, de poedersuiker, de Curaçao, het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil tot een gladde crème. Bestrijk de pannenkoeken met deze crème, vouw ze tweemaal dubbel tot een waaier en leg ze in een ovenschaal. Warm ze kort op in de oven.
Was de sinaasappel en snijd dunne spiralen of reepjes uit de schil. Garneer de pannenkoeken hiermee en bestrooi ze met poedersuiker. Flambeer de pannenkoeken eventueel met Curaçao, Grand Marnier, rum of cognac.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken