Elektrische oven: 225 graden / Heteluchtoven: 200 graden / Gasoven: 4 / Baktijd: 25 minuten
Doe het volkoren tarwemeel in een kom en in het midden een kuiltje maken. Water en gist hierin doen en met een deel van het meel een bol maken.
Na ca. 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen en tot een elastisch deeg kneden. Ca. 5 – 10 minuten kneden en vervolgens laten rijzen tot het volume verdubbeld is.
Het deeg kort doorkneden en in 12 porties verdelen en kleine langwerpige broodjes vormen. Melk en eierdooier loskloppen en de broodjes hiermee bestrijken.
Emmentaler met zout, peper en paprikapoeder vermengen en de broodjes daarmee bestrooien. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en toegedekt ca. 10 minuten op een warme plaats laten rijzen.
Verwarm de oven voor. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken