Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Chocolademelk op een stokje

Een zoete, hartverwarmende lekkernij voor de koudste winterdagen.

5 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocolademelk op een stokje

Extra:

Ijslollystokjes
Kleine glaasjes
Kleine glaasjes

Voor de bereiding:

150 g chocolade (puur, melk of wit)
Dr. Oetker Strooifeest

preparation

Bereiding

1

Smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel de gesmolten chocolade over kleine (plastic) glaasjes. Steek hierin een ijslollystokje.

2

Versier de bovenkant met suikerdecoratie vóór de chocolade weer gestold is. Laat een paar uurtjes afkoelen en haal de chocolademelk op een stokje uit de glaasjes.

3

Verpak ze eventueel in plasticfolie om ze te bewaren voor later.

Hoe maakt je hiermee warme chocomelk?

Maak de melk warm, en verdeel over grote koppen. Steek er een stokje met chocolade in en laat 3 minuten staan, tot de chocolade gesmolten is. Roer nog even goed door en werk af met een toefje slagroom erbovenop.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocolademelk op een stokje

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 678 kJ
162 kcal
2261 kJ
540 kcal
Vetten 9.39 g 31.30 g
Koolhydraten 16.58 g 55.27 g
Eiwitten 2.74 g 9.14 g