Flag

Chocolate Chip Cookies met chocoladepasta

12 stukken
Gemiddeld
10
Ontdek hier het choco-tastisch recept met Backin bakpoeder.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gboter
200 gsuiker
½ flaconDr. Oetker Vanille Aroma
1ei op kamertemperatuur
200 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
snufjezout
60 gchocolade, puur
60 gmelkchocolade
Voor de vulling
12 eetl.chocoladepasta

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Meng de boter met de suiker tot een lichtgele, gladde massa.

3

Voeg een halve flacon Vanille Aroma en het ei toe en klop kort op lage snelheid met een elektrische klopper.

4

Voeg de bloem, Backin (bakpoeder) en het zout toe en meng tot een kruimelig deeg. Kneed het koekjesdeeg met de handen door tot een gladde deegbal.

5

Voeg de stukjes chocolade toe en kneed het met handen door het deeg.

6

Verdeel het deeg in 24 balletjes en plaats er 12 op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de chocolade koekjes plat – ze hoeven niet perfect van vorm te zijn, maar zorg ervoor dat er zeker 5 cm ruimte tussen de koekjes is.

7

Bak de koekjes in 10 minuten gaar. Ze zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze daarom nog 5 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

8

Bak de 12 overgebleven balletjes.

9

Neem 2 koekjes. Smeer op de gladde kant chocopasta en plak de gladde kant van het tweede koekje ertegen. Doe hetzelfde met de rest van de koekjes, zodat je 12 chocokoekjes bekomt.