COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Dinosaurustaart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Gelaagde taart versierd met kleurrijke dinosaurussen

1 zonder eenheid

enige ervaring gewenst 180 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Dinosaurustaart

Voor het biscuitgebak:

4 eieren
130 g suiker
15 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
3 eetl. water heet
8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
75 g bloem
30 g maïszetmeel
30 g cacaopoeder
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de Franse botercrème:

4 eieren
150 g suiker
snufje zout
375 g zachte boter
75 g cacaopoeder

Voor de Crèmeglazuur:

250 g boter
250 g poedersuiker
snufje zout
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
0 verpakkingen Dr. Oetker Kleurstoffen blauw

preparation

Bereiding

1

Voor het biscuitgebak

Voor het biscuitgebak: verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar. Roer het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er beetje bij beetje het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven dit mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvormen, strijk glad en bak ca. 25 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème ei, suiker en zout au bain-marie in een metalen kom. Roer het mengsel continu met een garde, tot het 85 °C is. Haal dan de kom weg van het vuur en klop het mengsel met een handmixer tot de temperatuur is gedaald tot ca. 25 °C. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel beetje bij beetje door de boter en voeg het cacaopoeder toe. 

3

Maak de springvorm rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snij de bodem twee keer overlangs door, zodat je drie lagen overhoudt. Spreid de helft van de botercème uit over één laag; dit wordt de bodem. Leg nu de tweede laag erop en spreid de tweede portie crème erover uit. Plaats tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen. 

4

Voor de crèmekleuring

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur het mengsel naar wens rijkelijk met blauwe voedingskleurstof en breng het dan met een klein paletmesje op de taart aan. Steek de dinosaurus erop en dien de taart op.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Dinosaurustaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 34796 kJ
8311 kcal
1813 kJ
433 kcal
Vetten 595.31 g 31.02 g
Koolhydraten 590.19 g 30.75 g
Eiwitten 82.89 g 4.32 g