COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Donkerrode aardbeienconfituur

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Met aalbessennectar voor een mooie donkere kleur

6 - 8 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Donkerrode aardbeienconfituur

Voor de confituur:

900 g aardbeien
100 ml zwarte aalbessennectar
sinaasappelschil (van een halve sinaasappel)
1 pak Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei

preparation

Bereiding

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, snijd de steel eraf, snijd ze in kleine stukjes en weeg 900g aardbeien. Doe de aardbeien, de aalbessennectar en de sinaasappel in een kookpot. Roer de geleisuiker onder het vruchtenmengsel. Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten koken en blijf roeren. Neem het van de kookplaat. Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Donkerrode aardbeienconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 5263 kJ
1257 kcal
2424 kJ
579 kcal
Vetten 0.75 g 0.34 g
Koolhydraten 80.15 g 36.93 g
Eiwitten 1.66 g 0.76 g