Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Donkerrode aardbeienconfituur

Met aalbessennectar voor een mooie donkere kleur

6 - 8 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Donkerrode aardbeienconfituur

Voor de confituur:

900 g aardbeien
100 ml zwarte aalbessennectar
sinaasappelschil (van een halve sinaasappel)
1 pak Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei

preparation

Bereiding

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, snijd de steel eraf, snijd ze in kleine stukjes en weeg 900g aardbeien. Doe de aardbeien, de aalbessennectar en de sinaasappel in een kookpot. Roer de geleisuiker onder het vruchtenmengsel. Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten koken en blijf roeren. Neem het van de kookplaat. Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Donkerrode aardbeienconfituur

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 5263kJ
1257kcal
2424kJ
579kcal
Vetten 0.75g 0.34g
Koolhydraten 80.15g 36.93g
Eiwitten 1.66g 0.76g