Flag

Fijn melkbrood

ongeveer 30 stukken
Gemiddeld
20
Smeuïg gist gebak, heerlijk met een beetje boter en confituur.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Je kunt het brood ook in een springvorm (Ø 26 cm) bakken. Als je slechts een half recept klaarmaakt, bak het brood dan in een rechthoekig bakblik (25 x 11 cm). Dan bedraagt de tweede baktijd ongeveer 30 min.
Baktips
Het brood kan gemakkelijk ingevroren worden.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
350 mlmelk
1 kgbloem (type 550)
2 zakjesDr. Oetker Gist
2 koffiel.suiker
2 koffiel.zout
4eieren
2eidooiers
300 groom
Voor het bestrijken
een beetjemelk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Het deeg

Warm de melk op. Meng de bloem en de gist zorgvuldig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens ongeveer 5 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Vet de vorm in.

2

Mix het deeg nogmaals grondig met de kneedhaken, doe het in de vorm en laat het opnieuw rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Verwarm de oven voor.


Boven en onderhitte: 220°C // Hetelucht oven: 200°C

3

Bestrijk het deeg met melk en maak kruisvormige insnijdingen. Schuif de vorm op het rooster in het onderste deel van de oven.


Baktijd: ca. 15 Min.

4

Verlaag de temperatuur en bak verder.


Boven en onderhitte: 200°C // Hetelucht oven: 180°C // Baktijd: ca. 40 min.

5

Laat het brood ca. 10 min. afkoelen in de vorm, haal het dan uit de vorm en laat het afkoelen op een taartrooster.

Baktips

  • Je kunt het brood ook in een springvorm (Ø 26 cm) bakken. Als je slechts een half recept klaarmaakt, bak het brood dan in een rechthoekig bakblik (25 x 11 cm). Dan bedraagt de tweede baktijd ongeveer 30 min.
  • Het brood kan gemakkelijk ingevroren worden.