Gelaagde vegan chocoladetaart

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Veganistische chocoladetaart met hazelnoten en frambozen

7 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Gelaagde vegan chocoladetaart

Cake:

100 g volkoren speltbloem
50 g grofgehakte hazelnoten (Ground)
50 g cacaopoeder (extra donker)
7 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder (1.5 koffielopel)
3 g gemalen kaneelstokjes (1 koffielepel)
snufje zout
120 ml havermelk
80 ml ahornsiroop
70 ml kokosolie
100 g appelmoes (ongesuikerd)

Voor de creme:

200 g silken tofu
200 g chocolade, puur (72%)

Topping:

100 g frambozen
2 blaadjes citroenmelisse (2 takjes)

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor de Cake

Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 180 °C). Bedek de bakvorm met bakpapier. Meng de speltbloem, de hazelnoten, het cacaopoeder, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom. Meng in een tweede kom de havermelk, appelmoes, ahornstroop en kokosolie. Roer de vloeibare ingrediënten door de droge ingrediënten en giet het geheel in de bakvorm. Bak deze in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten en laat de cake vervolgens afkoelen. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Voor de crème

Hak ondertussen de Extra Donkere Chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer de silken tofu en de gesmolten chocolade samen met een staafmixer tot een gladde massa. Laat ongeveer 10 minuten rusten tot de crème wat dikker wordt.

3

Snijd cirkels uit de taart met behulp van een cutter. Het aantal moet even zijn, want elke taart heeft 2 cirkels nodig. Roer de crème kort door en vul een spuitzak met spuitmond met de crème. Knijp kleine crèmepuntjes op de taartbodems, leg er een tweede bodem op en knijp er nogmaals puntjes op. Herhaal dit voor de rest van de taartjes.

4

Voor de topping

Versier de taartjes met frambozen en citroenmelisse en houd ze koel tot ze klaar zijn om te serveren. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gelaagde vegan chocoladetaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1612 kJ
385 kcal
1043 kJ
249 kcal
Vetten 24.37 g 15.73 g
Koolhydraten 34.87 g 22.50 g
Eiwitten 5.84 g 3.77 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee