COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Gelaagde vegan chocoladetaart

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Veganistische chocoladetaart met hazelnoten en frambozen

7 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Gelaagde vegan chocoladetaart

Cake:

100 g volkoren speltbloem
50 g grofgehakte hazelnoten (Ground)
50 g cacaopoeder (extra donker)
7 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder (1.5 koffielopel)
3 g gemalen kaneelstokjes (1 koffielepel)
snufje zout
120 ml havermelk
80 ml ahornsiroop
70 ml kokosolie
100 g appelmoes (ongesuikerd)

Voor de creme:

200 g silken tofu
200 g chocolade, puur (72%)

Topping:

100 g frambozen
2 blaadjes citroenmelisse (2 takjes)

preparation

Bereiding

1

Voor de Cake

Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 180 °C). Bedek de bakvorm met bakpapier. Meng de speltbloem, de hazelnoten, het cacaopoeder, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom. Meng in een tweede kom de havermelk, appelmoes, ahornstroop en kokosolie. Roer de vloeibare ingrediënten door de droge ingrediënten en giet het geheel in de bakvorm. Bak deze in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten en laat de cake vervolgens afkoelen. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Voor de crème

Hak ondertussen de Extra Donkere Chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Roer de silken tofu en de gesmolten chocolade samen met een staafmixer tot een gladde massa. Laat ongeveer 10 minuten rusten tot de crème wat dikker wordt.

3

Snijd cirkels uit de taart met behulp van een cutter. Het aantal moet even zijn, want elke taart heeft 2 cirkels nodig. Roer de crème kort door en vul een spuitzak met spuitmond met de crème. Knijp kleine crèmepuntjes op de taartbodems, leg er een tweede bodem op en knijp er nogmaals puntjes op. Herhaal dit voor de rest van de taartjes.

4

Voor de topping

Versier de taartjes met frambozen en citroenmelisse en houd ze koel tot ze klaar zijn om te serveren. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gelaagde vegan chocoladetaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1612 kJ
385 kcal
1043 kJ
249 kcal
Vetten 24.37 g 15.73 g
Koolhydraten 34.87 g 22.50 g
Eiwitten 5.84 g 3.77 g