Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Glutenvrije pompoentaart

12 stukken

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Glutenvrije pompoentaart

Voor de bodem:

Blender
Kom
Taartvorm
Zeef
Rasp
70 g pompoenpitten
30 g Dadels - gedroogd en ontpit
70 g boter
250 g gepelde, gemalen amandelen
1 ei
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de vulling:

400 g pompoen - Hokkaido
geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel
15 g gember
400 g Griekse yoghurt (mager)
4 eieren
90 ml agavesiroop
1 eetl. maïzena

preparation

Bereiding

1

Voor de bodem

Maal voor de bodem de pompoenpitten en de dadels fijn in een blender. Kneed dit samen met de boter (in kleine stukjes gesneden), de gemalen amandelen, het ei en het bakpoeder in een kom. Verspreid het deeg gelijkmatig in een bakvorm en zet deze vervolgens in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten om vast te worden.

2

Voor de vulling

Was de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en kook ze gedurende ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet het water af. Schil de gember en rasp deze fijn. Pureer de gekookte pompoen samen met de geraspte sinaasappelschil, de gember, de yoghurt, de eieren, de agavesiroop en de maïzena.

3

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 125 °C

4

Verspreid het pompoenmengsel op de bodem en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten. Laat deze afkoelen voor het serveren.

Baktijd: 50 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Glutenvrije pompoentaart

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 687kJ
164kcal
490kJ
117kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g