COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Glutenvrije pompoentaart

(0)
5 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

12 stukken

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Glutenvrije pompoentaart

Voor de bodem:

Blender
Kom
Taartvorm
Zeef
Rasp
70 g pompoenpitten
30 g Dadels - gedroogd en ontpit
70 g boter
250 g gepelde, gemalen amandelen
1 ei
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de vulling:

400 g pompoen - Hokkaido
geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel
15 g gember
400 g Griekse yoghurt (mager)
4 eieren
90 ml agavesiroop
1 eetl. maïzena

preparation

Bereiding

1

Voor de bodem

Maal voor de bodem de pompoenpitten en de dadels fijn in een blender. Kneed dit samen met de boter (in kleine stukjes gesneden), de gemalen amandelen, het ei en het bakpoeder in een kom. Verspreid het deeg gelijkmatig in een bakvorm en zet deze vervolgens in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten om vast te worden.

2

Voor de vulling

Was de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en kook ze gedurende ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet het water af. Schil de gember en rasp deze fijn. Pureer de gekookte pompoen samen met de geraspte sinaasappelschil, de gember, de yoghurt, de eieren, de agavesiroop en de maïzena.

3

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven: 125 °C

4

Verspreid het pompoenmengsel op de bodem en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten. Laat deze afkoelen voor het serveren.

Baktijd: 50 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Glutenvrije pompoentaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 687 kJ
164 kcal
490 kJ
117 kcal
Vetten 9.13 g 6.52 g
Koolhydraten 11.78 g 8.42 g
Eiwitten 5.70 g 4.07 g