Flag

Glutenvrije pompoentaart

12 stukken
Gemiddeld
50
Een smaakvolle glutenvrije pompoentaart
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Als de bovenkant van de cake te bruin wordt voordat de 50 minuten voorbij zijn, bedek dan de cake met bakpapier gedurende de rest van de baktijd.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de bodem
Blender
kom
Taartvorm
Zeef
Rasp

Ingrediënten

Voor de bodem
70 gpompoenpitten
30 gDadels - gedroogd en ontpit
70 gboter
250 ggepelde, gemalen amandelen
1ei
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de vulling
400 gpompoen - Hokkaido
geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel
15 ggember
400 gGriekse yoghurt (mager)
4eieren
90 mlagavesiroop
1 eetl.maïzena

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Voor de bodem

Maal voor de bodem de pompoenpitten en de dadels fijn in een blender. Kneed dit samen met de boter (in kleine stukjes gesneden), de gemalen amandelen, het ei en het bakpoeder in een kom. Verspreid het deeg gelijkmatig in een bakvorm en zet deze vervolgens in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten om vast te worden.

2

Voor de vulling

Was de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en kook ze gedurende ongeveer 10 minuten in kokend water. Giet het water af. Schil de gember en rasp deze fijn. Pureer de gekookte pompoen samen met de geraspte sinaasappelschil, de gember, de yoghurt, de eieren, de agavesiroop en de maïzena.

3

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C

Temperatuur heteluchtoven: 125 °C

4

Verspreid het pompoenmengsel op de bodem en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten. Laat deze afkoelen voor het serveren.

Baktijd: 50 Minuten

Baktips

  • Als de bovenkant van de cake te bruin wordt voordat de 50 minuten voorbij zijn, bedek dan de cake met bakpapier gedurende de rest van de baktijd.