Bereiding van het deeg: Warm de melk op en laat er de boter of margarine in smelten.
Meng de bloem en de gist zorgvuldig in een mengkom. Voeg er de overige ingrediënten en de warme melk met boter aan toe en mix alles kort met de kneedhaken op de laagste stand, vervolgens ongeveer 5 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Kneed het deeg nogmaals stevig op een met bloem bestoven werkvlak. Maak van het deeg 3 worstjes van ongeveer 60 cm lang en maak er een vlecht van. Leg de vlecht in de vorm van een krans op de bakplaat en druk de uiteinden goed samen. Maak uit aluminiumfolie 4 eivormpjes en druk die in de krans.
Meng het eigeel met melk of ouzo, bestrijk er de krans mee en strooi er sesamzaadjes over. Laat de krans opnieuw rijzen tot hij duidelijk in volume is toegenomen. Bak vervolgens het deeg.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Trek het bakpapier met de krans op een taartrooster en laat afkoelen. Verwijder de eivormpjes van aluminiumfolie en plaats de gekleurde eieren in de uitsparingen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken