Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Havermoutkoekjes met chocoladestukjes

Heerlijk als tussendoortje!

40 stukken

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Havermoutkoekjes met chocoladestukjes

Voor het deeg:

200 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
75 g havermout
125 g chocolade in kleine stukjes
200 g zachte boter
150 g rietsuiker
1 ei

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Meng de bloem samen met de Backin, chocoladestukjes en de havermout in een mengkom.

2

Doe de boter in een andere mengkom en meng deze met de mixer op de hoogte stand tot een romige massa. Voeg hier beetje bij beetje de rietsuiker eraan toe en meng het geheel tot een gladde massa. Voeg het ei toe en meng het geheel goed.

3

Voeg het havermoutmengsel bij het botermengsel en stort het op het werkblad.  Kneed het geheel met bebloemde handen tot een glad deeg. 

4

Vorm 2 rollen van ongeveer 20 cm lang. Wikkel ze in keukenfolie en leg ze gedurende 3 uur in de koelkast.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

6

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

Baktijd: ongeveer 15 - 20 minuten

7

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Havermoutkoekjes met chocoladestukjes

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 406kJ
97kcal
1934kJ
462kcal
Vetten 5.59g 26.61g
Koolhydraten 7.27g 34.61g
Eiwitten 4.16g 19.82g