COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Havermoutkoekjes met chocoladestukjes

Makkelijk te bereiden en heerlijk als tussendoortje!

40 stukken

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Havermoutkoekjes met chocoladestukjes

Voor het deeg:

200 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
75 g havermout
125 g chocolade in kleine stukjes
200 g zachte boter
150 g rietsuiker
1 ei

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Meng de bloem samen met de Backin, chocoladestukjes en de havermout in een mengkom.

2

Doe de boter in een andere mengkom en meng deze met de mixer op de hoogte stand tot een romige massa. Voeg hier beetje bij beetje de rietsuiker eraan toe en meng het geheel tot een gladde massa. Voeg het ei toe en meng het geheel goed.

3

Voeg het havermoutmengsel bij het botermengsel en stort het op het werkblad.  Kneed het geheel met bebloemde handen tot een glad deeg. 

4

Vorm 2 rollen van ongeveer 20 cm lang. Wikkel ze in keukenfolie en leg ze gedurende 3 uur in de koelkast.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven: 150 °C

6

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

Baktijd: ongeveer 15 - 20 minuten

7

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Havermoutkoekjes met chocoladestukjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 406 kJ
97 kcal
1934 kJ
462 kcal
Vetten 5.59 g 26.61 g
Koolhydraten 7.27 g 34.61 g
Eiwitten 4.16 g 19.82 g