Flag

Homemade vanille ijs

4 porties
Gemakkelijk
20
Heerlijk om zelf ijs te maken, voor de subtile vanilletoets zorgt het Vanille Bourbon Extract.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Vul het mengsel in een vorm en vries in. Na ca. 1 uur, roer het ijs krachtig door met een garde en laat vervolgens nog 1 uur invriezen.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het ijs
250 mlmelk
250 mlroom (min. 30% vet)
2 - 3 koffiel.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
6eidooiers
80 gsuiker
snufjezout

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
1

Breng de melk, room en vanille extract in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een ​​beetje af te koelen.

2

Klop intussen met een garde de eidooiers, suiker en zout in een kom schuimig. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer au bain marie tot het romig is. Zet vervolgens opzij om af te koelen

3

Vul het mengsel in een vorm en vries in. Na ca. 1 uur, roer het ijs krachtig door met een garde en laat vervolgens nog 1 uur invriezen.

Baktips

  • Vul het mengsel in een vorm en vries in. Na ca. 1 uur, roer het ijs krachtig door met een garde en laat vervolgens nog 1 uur invriezen.