Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kaasbroodjes

krokant van buiten en zacht vanbinnen

12 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kaasbroodjes

Voor het deeg:

400 g volkoren tarwebloem
125 ml water lauwwarm
1 zakje Dr. Oetker Gist
250 ml karnemelk
20 g boter gesmolten
4 koffiel. zout
150 g emmentaler kaas geraspt

Om te bestrijken:

2 eetl. halfvolle melk
1 eidooier

Om te bestrooien:

snufje zout
snufje peper
snufje paprikapoeder
50 g emmentaler kaas (geraspt)

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 225 graden / Heteluchtoven: 200 graden / Gasoven: 4 / Baktijd: 25 minuten

1

Doe het volkoren tarwemeel in een kom en in het midden een kuiltje maken. Water en gist hierin doen en met een deel van het meel een bol maken.

2

Na ca. 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen en tot een elastisch deeg kneden. Ca. 5 – 10 minuten kneden en vervolgens laten rijzen tot het volume verdubbeld is.

3

Het deeg kort doorkneden en  in 12 porties verdelen en kleine langwerpige broodjes vormen. Melk en eierdooier loskloppen en de broodjes hiermee bestrijken.

4

Emmentaler met zout, peper en paprikapoeder vermengen en de broodjes daarmee bestrooien. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en toegedekt ca. 10 minuten op een warme plaats laten rijzen.

5

Verwarm de oven voor. Plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kaasbroodjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 381 kJ
91 kcal
435 kJ
104 kcal
Vetten 6.98 g 8.03 g
Koolhydraten 1.27 g 1.46 g
Eiwitten 5.90 g 6.78 g