Kaneelrollen

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Zacht opgerold deeg, gezoet met kaneel ... zeer populair in de Verenigde Staten!

12 stukken

moeilijk 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kaneelrollen

Benodigdheden:

Bakpapier
Penseel
Electrische mixer

Voor het deeg:

300 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Gist
60 g boter
150 g suiker
kardamon Zaden van 5 peulen
550 g tarwebloem
rozijnen

Voor de versiering:

100 g boter
100 g suiker
een beetje kaneel moulue

En ook...:

ongeveer 100 g tarwebloem (om te kneden)

Bereidingswijze

Bereiding

Bereiding van het deeg

1

Stamp de kardemomzaadjes fijn met een vijzel of een glazen fles. 

2

Giet de gist in een kom en los hem op in 100 ml melk. 

3

Verwarm 200 ml melk in een kleine steelpan. 
Haal de pan van het vuur en smelt 40 g boter. 
Laat afkoelen. 

4

Giet de warme melk in de kom en voeg de suiker en de kardemom toe. 
Voeg de bloem toe en bewerk de ingrediënten met een elektrische mixer (met garden) tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. 

5

Dek af en laat minstens 1 uur rijzen op een warme plaats.

6

Doe de rozijnen in een kopje met een beetje heet water en laat ze ongeveer 10 minuten opzwellen, laat ze dan uitlekken. 

7

Bedek uw werkblad met een vel bakpapier en bloem lichtjes. 
Bestrooi het deeg met een beetje bloem en rol het uit tot een rechthoek van 36 x 40 cm.

Bereiding van de vulling

8

Verwarm de oven voor:

Heteluchtoven: 160 °C

9

Smelt 20 g boter en bestrijk het deeg ermee.
Meng de suiker en kaneel en strooi over de deegrechthoek.
Bestrooi met rozijnen.

10

Rol het deeg in de breedte uit en snijd het in rondjes van ongeveer 3 cm dikte. 
Leg de plakjes op twee vellen bakpapier met voldoende tussenruimte. 
Laat 50-60 minuten rusten op een warme plaats.

11

Schuif een vel papier met de rolletjes op een rooster, plaats halverwege de oven en bak op 160°C met het vuur hoger gedurende 25 minuten.

Plaats in de oven: In het midden

12

Herhaal dit met de tweede deel indien nodig.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kaneelrollen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1691 kJ
404 kcal
1398 kJ
334 kcal
Vetten 12.23 g 10.11 g
Koolhydraten 33.07 g 27.33 g
Eiwitten 39.19 g 32.39 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee