Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Makkelijke citroencake

Eenvoudig te maken en super fris.

25 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Makkelijke citroencake

Voor het beslag:

350 g boter
350 g suiker
6 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
geraspte schil van 1 citroen
350 g bloem
3 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor het glazuur:

200 g poedersuiker
4 - 6 eetl. citroensap

preparation

Bereiding

1

Voor het beslag

Klop voor het beslag de boter schuimig en voeg er geleidelijk aan de suiker, de gevanillineerde suiker, de eieren en de citroenrasp bij. Roer daar vervolgens de met Backin vermengde en gezeefde bloem lepelsgewijs door. Giet het beslag op een ingevette bakplaat en strijk het glad. Leg een meerdere malen opgevouwen stuk aluminiumfolie over het beslag. Plaats de bakplaat in de oven gedurende 20 minuten.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: ongeveer 20 minuten

2

Voor het glazuur

Roer voor het glazuur citroensap door de gezeefde poedersuiker tot een dikke vloeibare massa ontstaat. Bestrijk daar de afgekoelde koek mee en snijd deze naar eigen keuze in grote of kleine stukken.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Makkelijke citroencake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1114kJ
266kcal
1612kJ
385kcal
Vetten 13.43g 19.46g
Koolhydraten 24.26g 35.16g
Eiwitten 10.09g 14.63g