Flag

Makkelijke citroencake

25 stukken
Gemakkelijk
20
Eenvoudig te maken en super fris.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
350 gboter
350 gsuiker
6eieren
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
geraspte schil van 1 citroen
350 gbloem
3 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor het glazuur
200 gpoedersuiker
4 - 6 eetl.citroensap

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Voor het beslag

Klop voor het beslag de boter schuimig en voeg er geleidelijk aan de suiker, de gevanillineerde suiker, de eieren en de citroenrasp bij. Roer daar vervolgens de met Backin vermengde en gezeefde bloem lepelsgewijs door. Giet het beslag op een ingevette bakplaat en strijk het glad. Leg een meerdere malen opgevouwen stuk aluminiumfolie over het beslag. Plaats de bakplaat in de oven gedurende 20 minuten.

Baktijd: ongeveer 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Voor het glazuur

Roer voor het glazuur citroensap door de gezeefde poedersuiker tot een dikke vloeibare massa ontstaat. Bestrijk daar de afgekoelde koek mee en snijd deze naar eigen keuze in grote of kleine stukken.