Smelt de boter en laat licht afkoelen.
Klop in een mengkom de eieren met rietsuiker en een snufje zout tot het mengsel lichtjes wit wordt.
Zeef de bloem en het bakpoeder erbij en meng. Voeg de gesmolten boter in een straaltje toe. Werk af met vanille-extract of wat citroenzeste. Dek af en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vul de holtes van de mini-madeleinevorm met een eetlepel beslag.
Bak 3 minuten op 200°C, verlaag dan naar 170°C en bak nog 3 à 5 minuten, afhankelijk van de grootte. Laat even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Voor de decoratie: gebruik de rode chocoladestift voor de kersjes en de groene voor de steeltjes. Kneed de tubes goed gedurende 1 minuut, verwijder de dopjes en teken de kersjes direct op de bodem van de schone, droge siliconenvorm. Zet 15 minuten in de vriezer om de tekening te laten uitharden.
Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie.
Haal de vorm uit de vriezer, giet een flinke lepel witte chocolade in elke holte en druk de madeleines er meteen bovenop. Herhaal voor alle madeleines en zet opnieuw 10 minuten in de vriezer tot de chocolade stevig is. Haal voorzichtig uit de vorm om de witte chocoladecoating en de getekende kersjes te onthullen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken