Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Nougathartjes

20

20 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Nougathartjes

voor het deeg:

370 g bloem
120 g poedersuiker
250 g boter zachte boter
2 eidooiers
citroenrasp schil van 1 citroen

Voor de vulling:

200 g noot-nougat zachte

Voor het bestrooien:

een beetje poedersuiker

Voor de decoratie:

200 ml vruchtensap (bessensap)
1 zakje Dr. Oetker Taartina

preparation

Bereiding

1

voor de bereiding

Giet de bloem samen met de andere ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed dit met de mixer met kneedhaken tot een glad deeg. Plaats dit gedurende ½ uur op een koele plaats. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm. Steek hartjes (ca. 6 cm doorsnede) uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak deze lichtbruin in het midden van de oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: ongeveer 10 minuten

2

voor de vulling

Voeg de afgekoelde koekjes samen met wat noot-nougat en bestrooi ze lichtjes met poedersuiker. Bereid de Taartina met het vruchtensap volgens de bereiding op de verpakking en giet deze onmiddellijk op een met vershoudfolie beklede bakplaat. Plaats dit gedurende ½ uur op een koele plaats. Steek kleine hartjes uit de taartgelei en versier hiermee de koekjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Nougathartjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 825kJ
197kcal
1352kJ
323kcal
Vetten 11.31g 18.55g
Koolhydraten 10.33g 16.93g
Eiwitten 13.47g 22.08g