oven, keukenweegschaal, kom, handmixer met gardeopzetstuk, 3 spuitzakken, stervormig spuitmondje (ø 1 cm), aluminiumfolie, koelrooster, mes, snijplank, rasp, microgolf indien nodig
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Klop voor het deeg de eieren met het gardeopzetstuk van je handmixer in een kom op tot een schuimig mengsel. Voeg de suiker, boter en vanillesuiker toe en klop alles op tot een schuimige massa.
Meng de bloem en het bakpoeder, voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan het deeg en roer het erdoor. Doe het deeg vervolgens in een spuitzak om het beter te kunnen verdelen.
Giet de helft van het deeg in een wafelhoorntje. Doe ook de aardbeienconfituur in een spuitzak en plak een dotje op elke portie deeg. Verdeel het overige deeg over de wafelhoorntjes. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Misschien moet je de cupcakes halverwege de baktijd afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Was de citroen voor de crème in warm water. Droog af en rasp ongeveer de helft van de schil. Klop de mascarpone, vanillepasta, geraspte citroenschil en poedersuiker op met het gardeopzetstuk van je handmixer. Giet de room in een spuitzak met een stervormig mondje en spuit roomtoefjes op de cupcakes tot ze helemaal bedekt zijn.
Was de aardbeien, dep ze droog en snij ze doormidden. Verwarm de aardbeienconfituur eventueel heel even in de microgolfoven om ze vloeibaarder te maken. Besprenkel de cupcakes vervolgens met de aardbeienconfituur, bestrooi ze met suikerhagel en leg een halve aardbei op de crème van elke cupcake.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken