Paasbiscuit met botercrème

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Maak zelf de mooiste Paasbiscuit met de rolfondant van Dr. Oetker.  

12 porties

moeilijk 70 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Paasbiscuit met botercrème

Voor de biscuit :

2 bereidingen voor Dr. Oetker Biscuit
8 eieren
100 ml melk

Voor de botercrème:

1 bereiding voor Dr. Oetker Pudding Vanille
600 ml melk
65 g suiker
150 g zachte boter
65 g poedersuiker

Voor de decoratie:

4 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstof
marsepein
een beetje cacaopoeder

Bereidingswijze

Bereiding

1

Tip maak het konijn de dag ervoor: Kneed 120g rolfondant tot een bal. Maak twee inkepingen voor de oren met een mes.

2

Voor elk oor, vorm 30 g rolfondant tot band van 15 cm lang. Zorg ervoor dat het uiteinde breder is bovenaan. Steek een saté stok door elk oor. Plooi de bovenkant van de oren rond een lepel.

3

Voor elke poot neem 20 g rolfondant. Vorm dikke druppels voor de twee voorpoten en maak inkepingen met een mes. Rol de rolfondant uit en snij twee poten uit van Ø 6 cm. Kleur de rest van rolfondant van de twee achterpoten rood met de Dr. Oetker kleurstof. Vorm 6 kleine en 2 grotere druppeltjes voor de achterpoten, druk plat, kleef met een beetje water op de witte poot. Indien je nog een beetje rode rolfondant over hebt kan je dit gebruiken voor de neus.

4

Maak twee ogen met de rolfondant, maak ze nat met water en dompel ze in de cacao. Plaats ze op het hoofd. Leg alles bakpapier en laat drogen.

5

Leg een vel bakpapier in een springvorm en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 35 minuten

6

Giet de bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

7

Giet het beslag in de springvorm. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ° C. Laat afkoelen op een rooster. Bereid de tweede Biscuit.

8

Bereid de pudding zoals op de verpakking vermeld staat en meng er de melk bij. Neem alles van de kookplaat en laat het al roerend op kamertemperatuur afkoelen. Meng de boter in een mengkom met de mixer tot een gladde massa en roer de pudding eronder. Nu is de botercrème klaar.

9

Plaats de eerste biscuit op een bord en doe 1/3 van de botercrème erop. Leg de tweede biscuit erop en verdeel de rest van de boter crème over de tweede biscuit en rondom rond de biscuits. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de koelkast.

10

Maak twee verpakkingen rolfondant en meng met de groene Dr. Oetker Kleurstof. Rol de groene rolfondant uit tussen twee lagen plasticfolie tot je ongeveer een cirkel hebt van 36 cm Ø. Haal een laag folie weg en plaats de rolfondant in het midden van taart . Haal de folie voorzichtig weg en druk zachtjes aan van het midden naar de randen. Snij de rolfondant af onderaan en vorm een strik rond de taart.

11

Plak de achterpoten tegen de rand van de taart met een beetje water en plak de kop en de voorpoten op de taart. Steek de oren met de houten spiesen in de holtes op het hoofd. Versier met marsepeinen worteltjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paasbiscuit met botercrème

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2332 kJ
557 kcal
1034 kJ
247 kcal
Vetten 21.67 g 9.59 g
Koolhydraten 79.12 g 35.01 g
Eiwitten 6.13 g 2.71 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee