Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de cakevorm en vet in met de Bakspray.
Klop de suiker samen met de boter op. Voeg de eieren en de melk toe. Meng de gezeefde bloem en Backin door het beslag.
Laat de chocolade au bain-marie smelten in een kom en voeg 1/3 van het deeg toe, goed mengen. De rest van het deeg laat je rusten in de koelkast.
Giet de chocoladecake in de ingevette cakevorm. Strijk de bovenkant glad en bak ongeveer 25 minuten tot het deeg licht gerezen is en stevig aanvoelt. Test met een prikker of de cake doorbakken is. Als er niets meer aan de prikker blijft hangen, is hij klaar. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen. Plaats de chocoladecake nadien op een rooster om volledig af te koelen.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Snij de chocoladecake in 6 stukken, zodat je uit elk stuk makkelijk een paashaasje kan snijden. Gebruik hiervoor een uitgeprinte en uitgesneden paashaastekening of een paashaasbakvormpje (te koop in de kookwinkel). Met prikkers hou je de vorm beter op z’n plaats. Snij de vorm uit met een heel scherp mes. Zorg dat alle uitgesneden paashaasjes even groot zijn en in de bakvorm passen als je ze rechtop zet.
Haal het overgebleven deeg weer uit de koelkast en laat 5 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 210°.
Schep vervolgens 1/3 van het deeg in de ingevette bakvorm. Zorg dat de bodem helemaal bedekt is. Zet de uitgesneden paashaasjes rechtop, over de hele lengte van de bakvorm. Ze moeten exact tegen elkaar passen.
Schep voorzichtig het overblijvende cakemengsel over de paashaasjes. Strijk de bovenkant glad. Tik voorzichtig tegen de bakvorm, zodat het mengsel goed rond de vleermuizen komt te zitten. Zo voorkom je dat het mengsel tijdens het bakken uit de bakvorm loopt. Zorg dat de paashaasjesvolledig bedekt zijn met cakemengsel om het verrassingseffect te creëren. Plaats de cake in de voorverwarmde oven.
Baktijd: 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 210 °C
Temperatuur heteluchtoven: 190 °C
Verlaag na 15 minuten de oventemperatuur tot 160°C. Bak de cake ca. 25 min. verder. Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Zorg dat de cake volledig is afgekoeld voor je begint te decoreren, want je chocoladeglazuur stijft sneller op als de cake koud is. Bereid Dr. Oetker Chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verspreid het bereide glazuur over de bovenkant van de cake, zodat het langs de randen kan druppen. Bestrooi het nog vochtige glazuur met de suikerdecoraties. Laat het glazuur volledig opstijven.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken