Panna-cottataart met lavendel

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Ideaal om vooraf te maken en prachtig om te serveren

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 90 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Panna-cottataart met lavendel

Voor het deeg:

200 g bloem
30 g gepelde, gemalen amandelen
120 g zachte boter
1 eidooier

Voor de panna cotta:

350 ml room (30%vet)
2 koffiel. Vanille Bourbon Extract
30 g suiker
snufje zout
4 g lavendel (gedroogd, bijvoorbeeld voor thee)
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Voor de panna cotta van aalbessen:

250 ml aalbessensap
100 ml room (30%vet)
40 g suiker
snufje zout
4 g lavendel
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Voor de decoratie:

50 g meringue
125 g aalbessen
5 lavendel (vers, onbespoten)

Bereidingswijze

Bereiding

Benodigdheden

keukenweegschaal, kom, handmixer met kneedopzetstuk, huishoudfolie, koelkast, oven, taartvorm (ø 24 cm), bakpapier, gedroogde erwten, pot, fornuis, fijne zeef, taartkarton

1

Voor het deeg

Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg plat in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast. 

2

Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak uit tot minstens ø 24 cm en bekleed de taartvorm. Bedek het deeg met bakpapier en hou het op zijn plaats met gedroogde erwten. Bak ongeveer 15 minuten blind in het midden van de oven. Verwijder de gedroogde erwten en het bakpapier en bak het deeg nog eens 13 minuten tot het goudbruin kleurt. 

Elektrische oven: 190 °C

3

Voor de panna cotta

Breng voor de panna cotta de room, de vanillepasta, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het roommengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta. Laat het panna-cottamengsel ca. 25 minuten afkoelen, giet het dan op het deeg en vries de taart zo'n 20 minuten in.

4

Voor de panna cotta van aalbessen

Breng voor de panna cotta van aalbessen het bessensap, de room, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het mengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta.Laat het aalbessenmengsel voor de panna cotta ca. 30 minuten afkoelen, giet het dan op de lichte laag panna cotta en zet alles ongeveer 1 uur in de koelkast.

5

Voor de decoratie

Was de aalbessen, dep ze droog en snij ze eventueel doormidden. Breek de meringue in grove stukken. Haal de taart uit de vorm en leg ze op een taartkarton. Versier met bessen, meringue en verse lavendel en serveer. 

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Panna-cottataart met lavendel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1474 kJ
352 kcal
1197 kJ
286 kcal
Vetten 24.68 g 20.07 g
Koolhydraten 16.92 g 13.76 g
Eiwitten 23.16 g 18.83 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee