Panna-cottataart met lavendel

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Ideaal om vooraf te maken en prachtig om te serveren

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 90 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Panna-cottataart met lavendel

Voor het deeg:

200 g bloem
30 g gepelde, gemalen amandelen
120 g zachte boter
1 eidooier

Voor de panna cotta:

350 ml room (30%vet)
2 koffiel. Vanille Bourbon Extract
30 g suiker
snufje zout
4 g lavendel (gedroogd, bijvoorbeeld voor thee)
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Voor de panna cotta van aalbessen:

250 ml aalbessensap
100 ml room (30%vet)
40 g suiker
snufje zout
4 g lavendel
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Voor de decoratie:

50 g meringue
125 g aalbessen
5 lavendel (vers, onbespoten)

Bereidingswijze

Bereiding

Benodigdheden

keukenweegschaal, kom, handmixer met kneedopzetstuk, huishoudfolie, koelkast, oven, taartvorm (ø 24 cm), bakpapier, gedroogde erwten, pot, fornuis, fijne zeef, taartkarton

1

Voor het deeg

Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg plat in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast. 

2

Verwarm de oven voor. Rol het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak uit tot minstens ø 24 cm en bekleed de taartvorm. Bedek het deeg met bakpapier en hou het op zijn plaats met gedroogde erwten. Bak ongeveer 15 minuten blind in het midden van de oven. Verwijder de gedroogde erwten en het bakpapier en bak het deeg nog eens 13 minuten tot het goudbruin kleurt. 

Elektrische oven: 190 °C

3

Voor de panna cotta

Breng voor de panna cotta de room, de vanillepasta, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het roommengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta. Laat het panna-cottamengsel ca. 25 minuten afkoelen, giet het dan op het deeg en vries de taart zo'n 20 minuten in.

4

Voor de panna cotta van aalbessen

Breng voor de panna cotta van aalbessen het bessensap, de room, de suiker, het zout en de lavendelbloemen in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat alles ongeveer 8 minuten trekken. Laat de gelatine in koud water weken. Zift het mengsel door een fijne zeef en neem de lavendelbloemen eruit. Knijp de gelatine met je handen uit en roer ze door de panna cotta.Laat het aalbessenmengsel voor de panna cotta ca. 30 minuten afkoelen, giet het dan op de lichte laag panna cotta en zet alles ongeveer 1 uur in de koelkast.

5

Voor de decoratie

Was de aalbessen, dep ze droog en snij ze eventueel doormidden. Breek de meringue in grove stukken. Haal de taart uit de vorm en leg ze op een taartkarton. Versier met bessen, meringue en verse lavendel en serveer. 

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Panna-cottataart met lavendel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1474 kJ
352 kcal
1197 kJ
286 kcal
Vetten 24.68 g 20.07 g
Koolhydraten 16.92 g 13.76 g
Eiwitten 23.16 g 18.83 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee