voor het recept Pannenkoeken met chocolade en hazelnoten
1 bereiding voor | Dr. Oetker Pannenkoeken |
450 ml | halfvolle melk koud |
200 ml | room |
150 g | chocolade, puur |
handvol | hazelnoot |
Giet de inhoud van 1 zakje Dr. Oetker Bereiding voor Pannenkoeken in een kom.
Voeg langzaam en al roerend met een klopper 450 ml koude melk toe totdat het beslag glad is.
Maak de pan goed heet, vet ze in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Breek de chocolade in stukken, zet een pannetje op het vuur en verwarm de chocolade samen met de room op middelmatig vuur. Blijf roeren met een klopper om het aanbranden van de chocolade te vermijden.
Neem een pannenkoek, giet er wat chocoladesaus over en bestrooi met gehakte hazelnoten. Vouw de pannenkoek dicht.
Per Portie / Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
879kJ 210kcal |
854kJ 204kcal |
Vetten | 14.23g | 13.81g |
Koolhydraten | 16.72g | 16.23g |
Eiwitten | 7.96g | 7.73g |