COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Pannenkoeken met noten

voor 10 tot 12 stuks

10 - 12 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pannenkoeken met noten

Voor het beslag:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken (200 g)
450 ml melk

Voor de vulling:

100 g hazelnoot (grof gemalen)
50 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 eetl. citroensap
1 - 2 eetl. abrikozenconfituur
1 - 2 eetl. slagroom

Voor de saus:

5 eetl. slagroom
100 g chocolade (bitter)
1 eetl. rum

preparation

Bereiding

Maak het deeg klaar volgens de bereiding op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Breng voor de saus de slagroom met de in stuken verdeelde chocolade al roerend aan de kook en roer de rum erdoor. Bak de pannenkoeken op een matig vuur goudbruin. Bestrijk de bovenkant met de notenvulling, rol ze op en serveer de pannenkoeken met de chocoladesaus.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pannenkoeken met noten

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 791 kJ
189 kcal
862 kJ
206 kcal
Vetten 9.20 g 10.00 g
Koolhydraten 22.10 g 24.02 g
Eiwitten 4.96 g 5.39 g