Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pannenkoeken met vanille-ijs en chocoladesaus

ongeveer 10 pannenkoeken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pannenkoeken met vanille-ijs en chocoladesaus

Voor de pannenkoeken:

1 bereiding voor Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk

Voor de afwerking:

200 ml room
150 g chocolade, puur
10 eetl. vanille-ijs
125 g frambozen

preparation

Bereiding

1

Giet de inhoud van 1 zakje Dr. Oetker Bereiding voor Pannenkoeken in een kom.

2

Voeg langzaam en al roerend met een klopper 450 ml koude melk toe totdat het beslag glad is.

3

Maak de pan goed heet, vet ze in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

4

Breek de chocolade in stukken, zet een pannetje op het vuur en verwarm de chocolade samen met de room op matig vuur. Blijf roeren met een klopper om het aanbranden van de chocolade te vermijden.

5

Serveer een pannenkoek met een bolletje vanille-ijs en giet er wat warme chocoladesaus over. Werk af met frambozen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pannenkoeken met vanille-ijs en chocoladesaus

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 842kJ
201kcal
636kJ
152kcal
Vetten 13.16g 9.97g
Koolhydraten 16.79g 12.72g
Eiwitten 7.94g 6.02g