Piñata Cake

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Voor wie niet kan kiezen tussen snoep of taart: surpise inside verjaardagstaart!

12 porties

enige ervaring gewenst 70 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Piñata Cake

Voor de biscuit :

2 bereidingen voor Dr. Oetker Biscuit
8 eieren
100 ml melk

Voor de botercrème:

500 g zachte boter
150 g poedersuiker
1 eetl. geraspte schil van 1 citroen
150 g chocolade snoepjes

Voor de afwerking:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
75 - 100 g chocolade snoepjes

Bereidingswijze

Bereiding

1

Leg een vel bakpapier in een springvorm, verwarm de oven voor op 180 ° C.

2

Giet de Bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

3

Giet het beslag in de springvorm. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ° C. Laat afkoelen op een rooster en maak een tweede Biscuit.

4

Snij elke biscuit horizontaal doormidden. In het midden van de biscuit haal een cirkel van 9 cm uit. Plaats een hele laag biscuit op een serveerschaal.

5

Klop de boter op in en kom, voeg de gezeefde poedersuiker en de citroenschil toe en meng goed. Plaats het equivalent van 2 eetlepels in een spuitzak en zet opzij.

6

Verdeel ongeveer 1/4 van de botercrème op de eerste laag biscuit. Plaats er een hol laag biscuit over. Verdeel ¼ van de botercrème en plaats er een hol laag biscuit over. Verdeel opnieuw 1/4de van de botercrème.

7

Vul het gat met de chocolade snoepjes en plaats de laatste biscuit laag er bovenop. Bedek de cake met een laag botercrème en plaats hem minstens 2 uur in de koelkast.

8

Voor de afwerking

Kneed de rolfondant en rol hem uit. Leg het plat op de biscuit, druk zachtjes aan om kleine vouwen te vermijden. Snij de randjes ervan af.

9

Versier nu het taartje met de snoepjes. Dit gaat het eenvoudigst als je met de spuitzak een beetje botercrème op het snoepje zet en daarna tegen de taart plakt. Koel bewaren totdat je serveert.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Piñata Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3098 kJ
740 kcal
1599 kJ
382 kcal
Vetten 48.77 g 25.14 g
Koolhydraten 65.06 g 33.54 g
Eiwitten 5.97 g 3.08 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee