COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Piñata Cake

Voor wie niet kan kiezen tussen snoep of taart: surpise inside verjaardagstaart!

12 porties

enige ervaring gewenst 70 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Piñata Cake

Voor de biscuit :

2 bereidingen voor Dr. Oetker Biscuit
8 eieren
100 ml melk

Voor de botercrème:

500 g zachte boter
150 g poedersuiker
1 eetl. geraspte schil van 1 citroen
150 g chocolade snoepjes

Voor de afwerking:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
75 - 100 g chocolade snoepjes

preparation

Bereiding

1

Leg een vel bakpapier in een springvorm, verwarm de oven voor op 180 ° C.

2

Giet de Bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

3

Giet het beslag in de springvorm. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ° C. Laat afkoelen op een rooster en maak een tweede Biscuit.

4

Snij elke biscuit horizontaal doormidden. In het midden van de biscuit haal een cirkel van 9 cm uit. Plaats een hele laag biscuit op een serveerschaal.

5

Klop de boter op in en kom, voeg de gezeefde poedersuiker en de citroenschil toe en meng goed. Plaats het equivalent van 2 eetlepels in een spuitzak en zet opzij.

6

Verdeel ongeveer 1/4 van de botercrème op de eerste laag biscuit. Plaats er een hol laag biscuit over. Verdeel ¼ van de botercrème en plaats er een hol laag biscuit over. Verdeel opnieuw 1/4de van de botercrème.

7

Vul het gat met de chocolade snoepjes en plaats de laatste biscuit laag er bovenop. Bedek de cake met een laag botercrème en plaats hem minstens 2 uur in de koelkast.

8

Voor de afwerking

Kneed de rolfondant en rol hem uit. Leg het plat op de biscuit, druk zachtjes aan om kleine vouwen te vermijden. Snij de randjes ervan af.

9

Versier nu het taartje met de snoepjes. Dit gaat het eenvoudigst als je met de spuitzak een beetje botercrème op het snoepje zet en daarna tegen de taart plakt. Koel bewaren totdat je serveert.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Piñata Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3098 kJ
740 kcal
1599 kJ
382 kcal
Vetten 48.77 g 25.14 g
Koolhydraten 65.06 g 33.54 g
Eiwitten 5.97 g 3.08 g