Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de springvorm in met bakspray en bebloem deze.
Klop de eieren en de suiker luchtig. Zeef de bloem, het cacaopoeder en spatel dit onder het eimengsel. Giet het deeg uit in de bakvorm en strijk het egaal. Bak de taart gedurende 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
Klop de room stijf met de Klopfix, de Vanillesuiker Bourbon en het Rumaroma. Vermeng een scheutje van het sap van de krieken met het gelatinepoeder in een pannetje. Voeg de rest van de krieken erbij en laat even opkoken. Laat de krieken met het sap afkoelen op een koele plaats.
Snijd de afgekoelde biscuit in 3 gelijke schijven. Bestrijk de eerste laag met een beetje van het kriekensap en beleg dit met de krieken. Bestrijk de tweede laag met het kriekensap en beleg dit met de slagroom en de chocoladeschilfers. Bestrijk tenslotte de derde laag met de slagroom, chocoladeschilfers en maraschinokersen. Strooi er bloemsuiker en cacaopoeder over.
Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken