COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Pompoen brownie cupcakes

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekkere brownie-cupcake, klaar in een handomdraai en leuk versierd als pompoenen.

12 cupcakes

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pompoen brownie cupcakes

Voor het beslag:

Cupcakevormpjes
200 g zachte boter
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
3 eieren
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 g cacaopoeder
250 g chocolade
75 g bloem

Voor de decoratie:

Spuitzak
2 zakjes Dr. Oetker Slagschuim
160 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Schrijfstiften

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor. Plaats 12 cupcakevormpjes op een bakplaat.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

1

Voor het browniebeslag

Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan al roerend de suiker, vanillesuiker en zout toe. Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.

2

Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe. Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes en plaats deze op de bakplaat in het midden van de oven. Laat gedurende 20 min. bakken.

Baktijd: 20 minuten

3

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen. 

4

Voor de decoratie

Bereid het slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Voeg op het einde enkele druppels gele en rode kleurstof toe zodat je en mooie oranje kleur krijgt. Doe de slagschuim in een spuitzak en versier hiermee de brownie-cupcakes. Werk ze af door met de groene schrijfstift enkele blaadjes en wokkels te tekenen op de pompoentjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pompoen brownie cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1499 kJ
358 kcal
1562 kJ
373 kcal
Vetten 23.67 g 24.66 g
Koolhydraten 26.00 g 27.08 g
Eiwitten 7.96 g 8.30 g