Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pompoen brownie cupcakes

Lekkere brownie-cupcake, klaar in een handomdraai en leuk versierd als pompoenen.

12 cupcakes

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pompoen brownie cupcakes

Voor het beslag:

Cupcakevormpjes
200 g zachte boter
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
snufje zout
3 eieren
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 g cacaopoeder
250 g chocolade
75 g bloem

Voor de decoratie:

Spuitzak
2 zakjes Dr. Oetker Slagschuim
160 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Schrijfstiften

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor. Plaats 12 cupcakevormpjes op een bakplaat.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

1

Voor het browniebeslag

Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan al roerend de suiker, vanillesuiker en zout toe. Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.

2

Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe. Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes en plaats deze op de bakplaat in het midden van de oven. Laat gedurende 20 min. bakken.

Baktijd: 20 minuten

3

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen. 

4

Voor de decoratie

Bereid het slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Voeg op het einde enkele druppels gele en rode kleurstof toe zodat je en mooie oranje kleur krijgt. Doe de slagschuim in een spuitzak en versier hiermee de brownie-cupcakes. Werk ze af door met de groene schrijfstift enkele blaadjes en wokkels te tekenen op de pompoentjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pompoen brownie cupcakes

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1499kJ
358kcal
1562kJ
373kcal
Vetten 23.67g 24.66g
Koolhydraten 26.00g 27.08g
Eiwitten 7.96g 8.30g