Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pompoenbiscuit

Een griezelig lekkere cake!

8 - 12 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pompoenbiscuit

Voor de pompoencake:

1 verpakking Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de decoratie:

abrikozenconfituur
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Kleurstoffen
1 ijshoorntje

preparation

Bereiding

Bereiding

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit klaar zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik een tulbandvorm met een doorsnede van ca. 17 cm. Doe de helft van het deeg in de bakvorm en bak volgens de instructies. Herhaal deze stap voor de andere helft van het deeg. Laat de biscuit goed afkoelen.

Decoratie

Zet de biscuit op een taartschotel met afgeronde zijde naar beneden. Bedek de bovenzijde met abrikozenconfituur. Plaats er de andere biscuit met ronde kant erbovenop. Verwarm het Dr. Oetker Gebaksglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Meng ca. één vierde van het glazuur met wat groene Dr. Oetker Kleurstof. Meng vervolgens het overige glazuur met wat rode en gele Dr. Oetker Kleurstof tot je een mooie oranje kleur bekomt. Overgiet de pompoenbiscuit met het oranje glazuur. Laat enkele minuten opstijven. Bedek het ijshoorntje volledig met het groene glazuur. Plaats deze daarna op de top van de pompoen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pompoenbiscuit

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 477kJ
114kcal
645kJ
154kcal
Vetten 4.14g 5.60g
Koolhydraten 13.53g 18.28g
Eiwitten 2.49g 3.36g