Verwarm de oven voor. Plaats 12 cupcakevormpjes op een bakplaat.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan al roerend de suiker, vanillesuiker en zout toe. Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.
Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe. Verdeel het deeg over de cupcakevormpjes en plaats deze op de bakplaat in het midden van de oven. Laat gedurende 20 min. bakken.
Baktijd: 20 Minuten
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.
Bereid het slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Voeg op het einde enkele druppels gele en rode kleurstof toe zodat je en mooie oranje kleur krijgt. Doe de slagschuim in een spuitzak en versier hiermee de brownie-cupcakes. Werk ze af door met de groene schrijfstift enkele blaadjes en wokkels te tekenen op de pompoentjes.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken