Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Sinaasappelcrème

Voor 4 personen

4 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Sinaasappelcrème

Voor de sinaasappelcrème:

2 eiwitten
100 g basterdsuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
snufje zout
250 ml slagroom
sinaasappelschil (1 koffielepel)
4 eetl. sinaasappelsap
3 eetl. rum
3 eetl. grand marnier

preparation

Bereiding

1

Klop de eiwitten met het zout stijf en roer er na een paar minuten geleidelijk de basterdsuiker door. 

2

Klop de slagroom halfstijf en voeg dan de Dr. Oetker Klop-Fix toe. 

3

Houd wat van de slagroom achter voor de garnering en schep de rest door het stijf geslagen eiwit. 

4

Meng de sinaasappelschilletjes, het sinaasappelsap, de rum en de grand marnier erdoor. 

5

Verdeel de crème over vier dessertschaaltje of glazen en garneer het toetje met toefjes slagroom en sinaasappelschilletjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Sinaasappelcrème

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1453 kJ
347 kcal
1110 kJ
265 kcal
Vetten 23.17 g 17.69 g
Koolhydraten 28.10 g 21.45 g
Eiwitten 15.61 g 11.91 g