Sneeuwman cake

(0)
3 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Hoe versier je een cake als sneeuwman? Heerlijk eenvoudig met witte rolfontant!

6 porties

enige ervaring gewenst 240 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Sneeuwman cake

Voor de versiering:

6 - 7 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit (ca. 1 kg)
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen
25 - 30 g cacaopoeder
100 g rolfondant (zwart)

Voor het deeg:

2 springvormen (ø 18 cm)
2 appels (melige appels)
250 g zachte boter
180 g suiker
snufje zout
4 eieren
220 g bloem
70 g maïzena
70 g gemalen hazelnoten
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 koffiel. kaneel
180 ml appelsap

Voor de vulling:

3 appels
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
250 g mascarpone
400 g slagroom ( 30% vet)

Voor de botercrème:

350 g boter
350 g poedersuiker
3 - 5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voorbereiding van de versiering (de dag doordien)

Neem 100g van de rolfondant en doe de rest hiervan in een luchtdichte verpakking. 
Kneed de inhoud van het zakje Klop-fix door de witte rolfondant.
Kleur een stukje hiervan oranje met de kleurstoffen en vorm de neus van de sneeuwpop. Kleur de rest van deze fondant met cacaopoeder  bruin en vorm hiermee de armen van de sneeuwpop. Steek vanaf de onderkant een spiesje in elke arm zodat ze mooi recht blijven. Rol de zwarte fondant uit tot een dikte van 5 mm en steek de hoedbasis uit. Gebruik de rest van de zwarte fondant om een ​​lange strook (66 x 5 cm) uit te snijden. Vorm in een cilindrische vorm en plak met dit een beetje water op de hoedbasis om de hoed te maken. Maak de ogen en de mond van de sneeuwpop. Laat alle fondantstukjes minimaal 24 uur drogen op kamertemperatuur. 

2

Voor het deeg

Verwarm voor de cake de oven voor. Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Schil de appels en snijd ze in ca. 1 cm blokjes. Gebruik de handmixer met de garde en klop de boter, de suiker en het zout tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe. Meng in een tweede kom de bloem, maizena, hazelnoten, bakpoeder, appelstukjes en kaneel. Voeg geleidelijk en afwisselend het bloemmengsel en het appelsap toe aan het botermengsel. Klop met de mixer tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee springvormen en bak ongeveer 40 minuten. Haal uit de oven en laat de cakes volledig afkoelen. Maak de springvormen los en verwijder het bakpapier. Snijd elke cake horizontaal doormidden zodat je vier schijven krijgt.

Elektrische oven: 180 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 40 minuten

3

Voor de vulling

Schil voor de vulling de appels en rasp ze fijn. Gebruik keukenpapier om het vocht eruit te persen en leg de geraspte appels opzij. Meng het poedersuiker, de Klop-Fix, het kaneel en de vanillesuiker. Gebruik de handmixer om de mascarpone glad te kloppen en voeg geleidelijk de room toe. Zodra het mengsel stevig begint te worden, voeg je langzaam het poedersuikermengsel toe en klop je het stijf. Schep de geraspte appel erdoor.

4

Leg de onderste schijf op een taartkarton en verdeel er een laag vulling overheen. Plaats de tweede schijf op de eerste en verdeel er nog een laag vulling overheen. Plaats de derde schijf bovenop de tweede en smeer er een laatste laag vulling op. Leg als laatste de vierde schijf erop en zet de cake in de koelkast om af te koelen.

5

Voor de botercrème

Maak ondertussen de botercrème. Klop met de handmixer de boter, het poedersuiker en het Vanille aroma licht en luchtig door elkaar. Verdeel een gladde laag van de botercrème over de cake, strijk deze glad en plaats de cake opnieuw in de koelkast.

Rol de fondant uit tot een dun vel op een met maizena bestrooid oppervlak.

Bekleed hiermee de cake en strijk alles mooi glad.

Snijd het teveel aan fondant rondom de bodem weg met een scherp mes.

Gebruik een beetje water om de ogen, neus en hoed  aan te brengen op de cake. 

Kleur de rest van de blauw en rol uit tot een dikte van 2 mm. Knip een smalle band (22 x 1 cm) uit om rond de hoed te gaan. Bevestig dit met een beetje water aan de hoed. Rol de rest van de fondant uit tot band (80 x 5 xm) van 3 mm dik en leg deze om de taart heen als een sjaal. Maak een aantal sneden van 3 cm aan elk uiteinde van de sjaal, om de kwastjes te maken.

Werk als laatste de cake af met de stokjes om de armen te vormen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Sneeuwman cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 10957 kJ
2617 kcal
1491 kJ
356 kcal
Vetten 145.42 g 19.78 g
Koolhydraten 289.09 g 39.33 g
Eiwitten 45.60 g 6.20 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee