Flag

Snickerstaart

6 - 8 porties
Moeilijk
60
Bake My day met Sofie Dumont.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cake
275 gboter
200 gchocolade
100 gsuiker
320 mlmelk
2eieren
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
30 gcacaopoeder
300 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
snufjezout
Voor de vulling
200 gverse kaas
200 gpindaboter
3 eetl.poedersuiker
1Dr. Oetker Vanillestokje
Voor de afwerking
1 blikgecondenseerde melk
15 gpindanoten
Dr. Oetker Chocofantasie
een beetjepoedersuiker
een beetjechocolade gesmolten

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
1

Maak eerst het deeg. Smelt de boter samen met de chocolade op een zacht vuurtje.

2

Meng de suiker, de Dr. Oetker Vanille Suiker, de melk, de eieren onder elkaar met een garde. Vermeng dit onder de gesmolten chocolade.

3

Meng de bloem, het cacaopoeder, een half zakje bakpoeder en een snuifje zout en zeef alles zodat je geen klonters krijgt.

4

Vermeng dit ook onder het deeg. Roer goed met een garde tot je een mooi egaal deeg hebt.

5

Vet de tulbandvorm in met bakspray en vul de vorm op met het deeg. Bak de taart gedurende 60 minuten op 170 °C en laat helemaal afkoelen op een taartrooster.

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

6

Maak intussen de vulling, mix de verse kaas met de pindaboter en de bloemsuiker en het uitgeschraapte merg van een Dr. Oetker Vanillestokje met de mixer tot een egale, gladde massa. Doe dit in een spuitzak. Rooster de pindanoten in een droge pan en laat ze afkoelen. Hak ze grof.

7

Maak dulce de leche (caramel) door het blik gecondenseerde melk 3 uur in een pan kokend water te zachtjes te laten koken. Let op: het blik moet helemaal onderstaan, anders ontploft het blikje!

8

Snijd de afgekoelde tulbandcake doormidden en spuit toefjes van de vulling op de cake. Verdeel er de geroosterde pindanoten over en spuit er met een spuitzak met een klein mondje de afgekoelde dulce de leche en gesmolten chocolade over. Herhaal dit voor beide lagen.