Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Snickerstaart

Bake My day met Sofie Dumont.

6 - 8 porties

moeilijk 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Snickerstaart

Voor de cake:

275 g boter
200 g chocolade
100 g suiker
320 ml melk
2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
30 g cacaopoeder
300 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:

200 g verse kaas
200 g pindaboter
3 eetl. poedersuiker
1 Dr. Oetker Vanillestokje

Voor de afwerking:

1 blik gecondenseerde melk
15 g pindanoten
10 Dr. Oetker Chocofantasie
een beetje poedersuiker
een beetje chocolade gesmolten

preparation

Bereiding

1

Maak eerst het deeg. Smelt de boter samen met de chocolade op een zacht vuurtje.

2

Meng de suiker, de Dr. Oetker Vanille Suiker, de melk, de eieren onder elkaar met een garde. Vermeng dit onder de gesmolten chocolade.

3

Meng de bloem, het cacaopoeder, een half zakje bakpoeder en een snuifje zout en zeef alles zodat je geen klonters krijgt.

4

Vermeng dit ook onder het deeg. Roer goed met een garde tot je een mooi egaal deeg hebt.

5

Vet de tulbandvorm in met bakspray en vul de vorm op met het deeg. Bak de taart gedurende 60 minuten op 170 °C en laat helemaal afkoelen op een taartrooster.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 60 minuten

6

Maak intussen de vulling, mix de verse kaas met de pindaboter en de bloemsuiker en het uitgeschraapte merg van een Dr. Oetker Vanillestokje met de mixer tot een egale, gladde massa. Doe dit in een spuitzak. Rooster de pindanoten in een droge pan en laat ze afkoelen. Hak ze grof.

7

Maak dulce de leche (caramel) door het blik gecondenseerde melk 3 uur in een pan kokend water te zachtjes te laten koken. Let op: het blik moet helemaal onderstaan, anders ontploft het blikje!

8

Snijd de afgekoelde tulbandcake doormidden en spuit toefjes van de vulling op de cake. Verdeel er de geroosterde pindanoten over en spuit er met een spuitzak met een klein mondje de afgekoelde dulce de leche en gesmolten chocolade over. Herhaal dit voor beide lagen.

Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Snickerstaart

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 4333kJ
1035kcal
1403kJ
335kcal
Vetten 66.70g 21.58g
Koolhydraten 55.49g 17.96g
Eiwitten 50.12g 16.22g