Snickerstaart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Bake My day met Sofie Dumont.

6 - 8 porties

moeilijk 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Snickerstaart

Voor de cake:

275 g boter
200 g chocolade
100 g suiker
320 ml melk
2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
30 g cacaopoeder
300 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:

200 g verse kaas
200 g pindaboter
3 eetl. poedersuiker
1 Dr. Oetker Vanillestokje

Voor de afwerking:

1 blik gecondenseerde melk
15 g pindanoten
½ Dr. Oetker Chocofantasie
een beetje poedersuiker
een beetje chocolade gesmolten

Bereidingswijze

Bereiding

1

Maak eerst het deeg. Smelt de boter samen met de chocolade op een zacht vuurtje.

2

Meng de suiker, de Dr. Oetker Vanille Suiker, de melk, de eieren onder elkaar met een garde. Vermeng dit onder de gesmolten chocolade.

3

Meng de bloem, het cacaopoeder, een half zakje bakpoeder en een snuifje zout en zeef alles zodat je geen klonters krijgt.

4

Vermeng dit ook onder het deeg. Roer goed met een garde tot je een mooi egaal deeg hebt.

5

Vet de tulbandvorm in met bakspray en vul de vorm op met het deeg. Bak de taart gedurende 60 minuten op 170 °C en laat helemaal afkoelen op een taartrooster.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven: 170 °C

Baktijd: 60 minuten

6

Maak intussen de vulling, mix de verse kaas met de pindaboter en de bloemsuiker en het uitgeschraapte merg van een Dr. Oetker Vanillestokje met de mixer tot een egale, gladde massa. Doe dit in een spuitzak. Rooster de pindanoten in een droge pan en laat ze afkoelen. Hak ze grof.

7

Maak dulce de leche (caramel) door het blik gecondenseerde melk 3 uur in een pan kokend water te zachtjes te laten koken. Let op: het blik moet helemaal onderstaan, anders ontploft het blikje!

8

Snijd de afgekoelde tulbandcake doormidden en spuit toefjes van de vulling op de cake. Verdeel er de geroosterde pindanoten over en spuit er met een spuitzak met een klein mondje de afgekoelde dulce de leche en gesmolten chocolade over. Herhaal dit voor beide lagen.

Copyright VTM Koken - bekijk hier de video van dit recept.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Snickerstaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 4333 kJ
1035 kcal
1403 kJ
335 kcal
Vetten 66.70 g 21.58 g
Koolhydraten 55.49 g 17.96 g
Eiwitten 50.12 g 16.22 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee