Suikervrije brownielolly's

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Extra leuk om je kinderen mee te verrassen

ongeveer 30 stukken

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Suikervrije brownielolly's

Voor de brownies:

70 g lijnzaad (grof gemalen)
130 ml water
200 g couverture van pure chocolate (min. 87 % de cacao)
1 eetl. zonnebloemolie
280 g margarine
475 g kokosbloemsuiker
2 eetl. cacaopoeder
400 g bloem
4 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de decoratie:

150 g couverture van pure chocolate (min. 87 % cacao)
½ koffiel. chilivlok
1 eetl. fijngehakte hazelnoot
ongeveer 1 koffiel. kokosrasp
1 eetl. fijngehakte pistachenoten
2 eetl. eetbare bloemen (bijv. rozenblaadjes, bloemenmix)
20 g gedroogde veenbessen
20 g gedroogde abrikozen
1 blaadje (eetbaar) bladgoud
30 g aalbessen

Bereidingswijze

Bereiding

Benodigdheden

keukenweegschaal, kom, oven, mes, snijplank, fornuis, pan, handmixer met gardeopzetstuk, bakpapier, bakplaat, baklijst (30 x 34 cm), spatel, 30 ijslollystokjes

1

Voor de brownies

Meng voor het deeg het lijnzaad met water in een kom en laat de zaadjes ongeveer 10 minuten weken. Verwarm de oven voor. Snij de couverture in grove stukken en laat ze met de zonnebloemolie in een kom (au bain-marie) smelten. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Klop intussen met het gardeopzetstuk van je handmixer de margarine en de kokosbloesemsuiker in een kom op tot een licht en romig mengsel. Voeg dan de gesmolten couverture toe en roer ze erdoor. Meng de cacao, de bloem en het bakpoeder in een kom en roer ze samen met de geweekte lijnzaadjes door het mengsel van couverture en suiker.

3

Zet de baklijst op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel het deeg er gelijkmatig in en bak het ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 30 minuten in de koelkast.  

4

Voor de versiering

Snij voor de versiering de couverture in grove stukken en laat ze in een kom (au bain-marie) smelten. Snij de brownies in 30 gelijke stukjes. Rond de bovenkant een beetje af met een mes om een ijslollylook te krijgen en steek een ijslollystokje in elke brownie. Was de aalbessen, sorteer ze en laat ze uitlekken

5

Besprenkel de brownies vervolgens met couverture en versier ze naar wens met chilivlokken, noten, kokosschilfers, pistachenoten, bloemen, gedroogd fruit, bladgoud en aalbessen.

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Suikervrije brownielolly's

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1110 kJ
265 kcal
1821 kJ
435 kcal
Vetten 13.73 g 22.52 g
Koolhydraten 24.08 g 39.47 g
Eiwitten 10.83 g 17.75 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee