voor het recept Suikervrije brownielolly's
70 g | lijnzaad (grof gemalen) |
130 ml | water |
200 g | couverture van pure chocolate (min. 87 % de cacao) |
1 eetl. | zonnebloemolie |
280 g | margarine |
475 g | kokosbloemsuiker |
2 eetl. | cacaopoeder |
400 g | bloem |
4 koffiel. | Dr. Oetker Backin Bakpoeder |
150 g | couverture van pure chocolate (min. 87 % cacao) |
½ koffiel. | chilivlok |
1 eetl. | fijngehakte hazelnoot |
ongeveer 1 koffiel. | kokosrasp |
1 eetl. | fijngehakte pistachenoten |
2 eetl. | eetbare bloemen (bijv. rozenblaadjes, bloemenmix) |
20 g | gedroogde veenbessen |
20 g | gedroogde abrikozen |
1 blaadje | (eetbaar) bladgoud |
30 g | aalbessen |
keukenweegschaal, kom, oven, mes, snijplank, fornuis, pan, handmixer met gardeopzetstuk, bakpapier, bakplaat, baklijst (30 x 34 cm), spatel, 30 ijslollystokjes
Meng voor het deeg het lijnzaad met water in een kom en laat de zaadjes ongeveer 10 minuten weken. Verwarm de oven voor. Snij de couverture in grove stukken en laat ze met de zonnebloemolie in een kom (au bain-marie) smelten.
Elektrische oven: 180 °C
Klop intussen met het gardeopzetstuk van je handmixer de margarine en de kokosbloesemsuiker in een kom op tot een licht en romig mengsel. Voeg dan de gesmolten couverture toe en roer ze erdoor. Meng de cacao, de bloem en het bakpoeder in een kom en roer ze samen met de geweekte lijnzaadjes door het mengsel van couverture en suiker.
Zet de baklijst op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel het deeg er gelijkmatig in en bak het ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Snij voor de versiering de couverture in grove stukken en laat ze in een kom (au bain-marie) smelten. Snij de brownies in 30 gelijke stukjes. Rond de bovenkant een beetje af met een mes om een ijslollylook te krijgen en steek een ijslollystokje in elke brownie. Was de aalbessen, sorteer ze en laat ze uitlekken
Besprenkel de brownies vervolgens met couverture en versier ze naar wens met chilivlokken, noten, kokosschilfers, pistachenoten, bloemen, gedroogd fruit, bladgoud en aalbessen.
Smakelijk!
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1110
kJ
265 kcal |
1821
kJ
435 kcal |
Vetten | 13.73 g | 22.52 g |
Koolhydraten | 24.08 g | 39.47 g |
Eiwitten | 10.83 g | 17.75 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee