Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Vanillecake met chocoladehart

De perfecte cake voor een gezellige winteravond met Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon en Dr. Oetker Backin.

12 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Vanillecake met chocoladehart

Voor de cake:

1 ml Dr. Oetker Bakspray
100 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 g zachte boter
3 eieren
220 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
80 g chocolade

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210°C.

2

Neem de cakevorm en vet in met de Bakspray.

3

Verwarm de melk en meng de zaadjes van het vanillestokje erin. Laat 15 minuten intrekken.

4

Klop de suiker en de boter op. Voeg de eieren en de melk met vanille toe. Meng de gezeefde bloem en Backin door het beslag.

5

Laat de chocolade smelten in een kom en voeg 1/3 van het deeg toe, goed mengen.

6

Giet eerst de vanille bereiding in de bakvorm en voeg dan de chocolade breiding toe in het midden. Plaats in de oven.

7

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake.

8

Verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Bak de cake ca. 25 min. verder.

9

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Vanillecake met chocoladehart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1139kJ
272kcal
1482kJ
354kcal
Vetten 14.47g 18.80g
Koolhydraten 19.60g 25.45g
Eiwitten 13.95g 18.11g