Meng eerst het gemalen lijnzaad met 3 eetlepels warm water in een klein kommetje en laat het even staan om een gel te vormen.
Doe de bloem, bakpoeder, havermelk, appelazijn, geperste sinaasappel en het lijnzaadmengsel in een blender en mix tot een perfect glad beslag. Giet het beslag in een kan of kom en roer de helft van de gehakte pure chocolade erdoor.
Bestrijk een antiaanbakkoekenpan met zonnebloemolie en giet er een lepel beslag in. Bak de pannenkoek 1-2 minuten aan elke kant of tot hij aan beide kanten opgeblazen en goudbruin is. Herhaal dit tot al het beslag op is. Je zou ongeveer 12 pannenkoeken moeten maken; houd de pannenkoeken warm in de oven op een lage temperatuur.
Smelt de resterende chocolade in de magnetron in stappen van 20 seconden, roer tussen elke stap. Zodra de chocolade gesmolten is, klop je er 1 theelepel zonnebloemolie en ¼ theelepel geperst sinaasappel door.
Serveer de pannenkoeken in een stapel, giet de chocoladesaus erover en bestrooi met sinaasappelschil om te garneren.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken