
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Doe ze in een steelpan met suiker, citroensap en kaneel. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken tot een smeuïge compote.
Zet opzij om af te koelen.
Meng in een kom: bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg olie en appelmoes toe. Meng tot een homogeen deeg.
Tip: Is het deeg te droog? Voeg 1 el plantaardige melk toe.
Vorm 12 bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je vingers een lichte holte in het midden (voor de compote).
Bak 12–14 minuten op 180°C tot de randen goudbruin zijn.
Laat 5 minuten afkoelen: de koekjes worden steviger.
Lepel wat appelcompote in het midden van elk koekje. Bestrooi met kaneel of vanillesuiker.
Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Vergelijkbare recepten

Bakken

Bakken

Bakken