COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Verloren brood met kriekensaus

Geef dat wentelteefje een nieuwe ‘draai’ met kriekjes en een vleug vanille.

ongeveer 4 porties

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Verloren brood met kriekensaus

Voor de kriekensaus:

1 blik krieken
1 eetl. Dr. Oetker Pudding Vanille
2 eetl. suiker
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor het verloren brood:

2 eieren
150 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
een beetje kaneel
een beetje zachte boter
schijf briochebroden

preparation

Bereiding

1

Voor de kriekensaus

Giet een beetje kriekensap in een kommetje en meng met het vanille pudding tot een homogeen papje.

2

Doe de krieken en de rest van het sap in een steelpannetje en zet op een laag vuur. Voeg de kristalsuiker toe en breng aan de kook. 

3

Voeg het homogene papje toe aan de krieken. Kook een paar minuten en zet het vuur af. Voeg enkele druppels Vanille Aroma toe en zet opzij. 

4

Voor het verloren brood

Snijd de vanillestok overlangs open en schraap met de punt van een mes het merg eruit of kies voor een zakje Vanille suiker. Doe de eieren in een mengkom en voeg de melk en de vanille toe. Klop de eieren los.

5

Dompel de sneetjes brood kort onder in het eimengsel.

6

Smelt boter in een pan en bak de sneetjes brood aan tot er een goudbruin korstje ontstaat. Bestrooi met een snufje kaneel.

7

Serveer het warme verloren brood met de lauwe kriekensaus en val aan!
 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Verloren brood met kriekensaus

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1114 kJ
266 kcal
502 kJ
120 kcal
Vetten 7.51 g 3.38 g
Koolhydraten 40.18 g 18.10 g
Eiwitten 4.57 g 2.06 g