Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Verloren brood met kriekensaus

Geef dat wentelteefje een nieuwe ‘draai’ met kriekjes en een vleug vanille.

ongeveer 4 porties

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Verloren brood met kriekensaus

Voor de kriekensaus:

1 blik krieken
1 eetl. Dr. Oetker Pudding Vanille
2 eetl. suiker
5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor het verloren brood:

2 eieren
150 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
een beetje kaneel
een beetje zachte boter
schijf briochebroden

preparation

Bereiding

1

Voor de kriekensaus

Giet een beetje kriekensap in een kommetje en meng met het vanille pudding tot een homogeen papje.

2

Doe de krieken en de rest van het sap in een steelpannetje en zet op een laag vuur. Voeg de kristalsuiker toe en breng aan de kook. 

3

Voeg het homogene papje toe aan de krieken. Kook een paar minuten en zet het vuur af. Voeg enkele druppels Vanille Aroma toe en zet opzij. 

4

Voor het verloren brood

Snijd de vanillestok overlangs open en schraap met de punt van een mes het merg eruit of kies voor een zakje Vanille suiker. Doe de eieren in een mengkom en voeg de melk en de vanille toe. Klop de eieren los.

5

Dompel de sneetjes brood kort onder in het eimengsel.

6

Smelt boter in een pan en bak de sneetjes brood aan tot er een goudbruin korstje ontstaat. Bestrooi met een snufje kaneel.

7

Serveer het warme verloren brood met de lauwe kriekensaus en val aan!
 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Verloren brood met kriekensaus

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1114kJ
266kcal
502kJ
120kcal
Vetten 7.51g 3.38g
Koolhydraten 40.18g 18.10g
Eiwitten 4.57g 2.06g