Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Witte chocolade brownies & crème brûlée

Recept van blogster Petra van Sprinkles on a Cupcake tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.

6 - 8 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Witte chocolade brownies & crème brûlée

Voor de brownie:

125 g boter
250 g witte chocolade
1 ei
420 ml melk
2 ml Dr. Oetker Vanille Aroma
1 koffiel. zout
375 g bloem
5 g kokos - schilfers

Voor de crème brûlée:

125 ml room
125 ml melk
6 eidooiers
50 g suiker
1 eetl. suiker

preparation

Bereiding

1

De brownie

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Laat de chocolade en de boter smelten.

3

Meng het ei, de melk, het zout en het Vanille Aroma.

4

Voeg alles samen met de chocolade en de boter.

5

Meng de bloem door de bereiding.

6

Giet het geheel in een bakvorm en plaats 30 min. in de oven. Laat afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: ongeveer 30 minuten

7

De crème brûlée

Snij het Vanille Stokje in twee en haal er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en het stokje aan de melk en room in een kookpot.

8

Verwarm op matig vuur, mag wel niet koken.

9

Klop de eierdooiers los samen met de suiker.

10

Meng beide bereidingen samen en laat even rust.

11

Vul een cupcake bakvorm met de bereiding en plaats in de oven.

Elektrische oven: 100 °C

Heteluchtoven: 80 °C

Baktijd: ongeveer 60 minuten

12

Afwerken met suiker en even onder de grill.

Recept van blogster Petra van Sprinkles on a Cupcake tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Witte chocolade brownies & crème brûlée

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2186 kJ
522 kcal
917 kJ
219 kcal
Vetten 29.79 g 12.47 g
Koolhydraten 19.06 g 7.97 g
Eiwitten 46.91 g 19.63 g