Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zandkoekjes

Bereiding voor Zandkoekjes van Dr. Oetker

over 40 porties

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zandkoekjes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Zandkoekjes
225 g zachte boter

preparation

Bereiding

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

3

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.

4

Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.

5

Verwarm ondertussen de oven voor:

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven: 150 °C

Baktijd: 15 - 20 Minuten

6

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm.

7

Het bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin.

De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Zandkoekjes

PER PORTIE / STUK PER 100 G / ML
Energie 394kJ
94kcal
2458kJ
587kcal
Vetten 8g 49g
Koolhydraten 5g 34g
Eiwitten 1g 3g