Flag

Zelfgemaakte appelconfituur

4 - 6 potjes
Gemakkelijk
40
Zo gegelfixt!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
De klokhuizen van de appelen bevatten veel pectine. Men kan ze in een gaasdoek wikkelen en in confituren van herfstvruchten die niet zo gemakkelijk geleren (vb. vlierbessen, peren, pompoenen, rozebottels, druiven) laten meekoken.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de appelconfituur
1 kgappels
30 mlwitte wijn of water
1kaneelstokje
500 gDr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Schil de appelen, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in plakjes. Laat samen met de witte wijn of het water en het kaneelstokje 10 tot 15 minuten koken. Haal het kaneelstokje eruit.

2

Voeg de geleersuiker toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 1 minuut borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Baktips

  • De klokhuizen van de appelen bevatten veel pectine. Men kan ze in een gaasdoek wikkelen en in confituren van herfstvruchten die niet zo gemakkelijk geleren (vb. vlierbessen, peren, pompoenen, rozebottels, druiven) laten meekoken.