Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zelfgemaakte appelconfituur

Zo gegelfixt!

4 - 6 potjes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zelfgemaakte appelconfituur

Voor de appelconfituur:

1 kg appels
30 ml witte wijn of water
1 kaneelstokje
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

1

Schil de appelen, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in plakjes. Laat samen met de witte wijn of het water en het kaneelstokje 10 tot 15 minuten koken. Haal het kaneelstokje eruit.

2

Voeg de geleersuiker toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 1 minuut borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zelfgemaakte appelconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2131 kJ
509 kcal
695 kJ
166 kcal
Vetten 0.01 g 0.00 g
Koolhydraten 122.03 g 39.88 g
Eiwitten 0.82 g 0.27 g