COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Zelfgemaakte appelconfituur

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Zo gegelfixt!

4 - 6 potjes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Zelfgemaakte appelconfituur

Voor de appelconfituur:

1 kg appels
30 ml witte wijn of water
1 kaneelstokje
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

1

Schil de appelen, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in plakjes. Laat samen met de witte wijn of het water en het kaneelstokje 10 tot 15 minuten koken. Haal het kaneelstokje eruit.

2

Voeg de geleersuiker toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 1 minuut borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zelfgemaakte appelconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2131 kJ
509 kcal
695 kJ
166 kcal
Vetten 0.01 g 0.00 g
Koolhydraten 122.03 g 39.88 g
Eiwitten 0.82 g 0.27 g