Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zomerverrines met fruit

Maak een knap dessert met de restjes

8 - 10 stukken

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zomerverrines met fruit

Voor de banketbakkersroom:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor de meringes:

4 eiwitten
125 g suiker
125 g poedersuiker
2 ml Dr. Oetker Vanille Aroma
3 ml azijn
Dr. Oetker Kleurstof
2 koffiel. maïzena

Extra:

vruchten
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

De banketbakkersroom

Klop de melk en het zakje Banketbakkersroom samen tot de room glad is. Zet even in de koelkast. Een keer ze koel is mag je ze opnieuw mengen en ze is klaar.

2

De meringue

Verwarm de oven voor op 100°. Klop de eiwitten stevig met een mixer. Voeg de suiker in 3 fases toe. Voeg de maïzena, het vanille aroma en de azijn toe. Klop de eiwitten gedurende ca. 7 min. tot deze volledig stijf zijn. Gebruik een voedselpenseel om verschillende kleuren van de kleurstoffen binnenin een spuitzak te « schilderen ». Doe het eiwittenmengsel in de spuitzak, knijp deze goed dicht en spuit mooie meringues op een met bakpapier bedekte bakplaat.Bak de eiwitten gedurende 35 minuten.

Elektrisch 100 °C // Hetelucht: 100 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 35 min.

3

De verrine

In een mooi glaasje of potje, bouw je verrine op. Onderaan de crème, dan het fruit en besprenkel met de meringue. Je kan nog een extra kleurtje toevoegen met wat Dr. Oetker decoraties.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zomerverrines met fruit

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 708kJ
169kcal
620kJ
148kcal
Vetten 1.06g 0.93g
Koolhydraten 35.59g 31.22g
Eiwitten 3.74g 3.28g