Flag

Zomerverrines met fruit

8 - 10 stukken
Gemakkelijk
15
Maak een knap dessert met de restjes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de banketbakkersroom
1 zakjeDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
Voor de meringes
4eiwitten
125 gsuiker
125 gpoedersuiker
2 mlDr. Oetker Vanille Aroma
3 mlazijn
Dr. Oetker Kleurstoffen
2 koffiel.maïzena
Extra
vruchten
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

De banketbakkersroom

Klop de melk en het zakje Banketbakkersroom samen tot de room glad is. Zet even in de koelkast. Een keer ze koel is mag je ze opnieuw mengen en ze is klaar.

2

De meringue

Verwarm de oven voor op 100°. Klop de eiwitten stevig met een mixer. Voeg de suiker in 3 fases toe. Voeg de maïzena, het vanille aroma en de azijn toe. Klop de eiwitten gedurende ca. 7 min. tot deze volledig stijf zijn. Gebruik een voedselpenseel om verschillende kleuren van de kleurstoffen binnenin een spuitzak te « schilderen ». Doe het eiwittenmengsel in de spuitzak, knijp deze goed dicht en spuit mooie meringues op een met bakpapier bedekte bakplaat.Bak de eiwitten gedurende 35 minuten.


Elektrisch 100 °C // Hetelucht: 100 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 35 min.

3

De verrine

In een mooi glaasje of potje, bouw je verrine op. Onderaan de crème, dan het fruit en besprenkel met de meringue. Je kan nog een extra kleurtje toevoegen met wat Dr. Oetker decoraties.