We weten dat weloverwogen beslissingen, hoe klein ze ook lijken, een groot verschil maken. Daarom vind je op de producten van Dr. Oetker duidelijke etiketten met de voedingswaarde en labels voor glutenvrij, lactosevrij, zonder toegevoegde suikers en andere dieetvoorkeuren. Zo kun jij bewust en beter geïnformeerd een keuze maken.
Tegen 2025 zullen we het suikergehalte in ons gebak met 10% en dat in onze desserts met 15% verminderen. Dankzij een ruime keuze aan opties – van plantaardig en rijk aan eiwitten tot producten zonder kunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers – kunnen we bovendien allemaal lekkere voedingskeuzes maken waar we ons goed bij voelen.
De labels met de voedingswaarde op onze verpakkingen en onze website zijn heel duidelijk. We gebruiken die voor glutenvrije en lactosevrije producten, maar ook voor producten die geen toegevoegde suikers, kunstmatige kleurstoffen of toegevoegde smaakversterkers bevatten. Ook producten rijk aan eiwitten herken je zo in een oogopslag. Zo maak jij telkens bewust een keuze die perfect bij je dieet past.
We willen dat iedereen kan smullen van onze taarten, desserts en pizza’s. Onze glutenvrije en plantaardige alternatieven helpen je om samen van smakelijke momenten te genieten. Ontdek onze veganistische recepten.
We proberen onze recepten altijd nog beter te maken, met een geweldige smaak en zo weinig mogelijk zout en suiker. Sinds 2007 verminderen we het zoutgehalte in onze pizza’s beetje bij beetje, met als doel om het in 2025 te beperken tot gemiddeld 1 g per 100 g. Tegen 2025 zullen we het suikergehalte in ons gebak met 10% terugdringen en dat in onze desserts met 15%.
Voor bewuste bakkers die op zoek zijn naar producten zonder additieven, breiden we onze opties voortdurend uit met producten zonder kunstmatige smaakstoffen en sterk bewerkte ingrediënten. Steeds meer van onze pizza’s bevatten nu geen kunstmatige kleurstoffen of smaakversterkers meer.
Er zijn tal van manieren om elke dag weer wat duurzamer te gaan leven. Binnen onze vijf aandachtsgebieden (voeding, duurzame ingrediënten, afval beperken, klimaatactie en inclusiviteit) nemen we stappen die, beetje bij beetje, een groot verschil maken. Door de krachten te bundelen, kunnen we samen aan een betere toekomst bouwen.
We kiezen geleidelijk voor duurzamere ingrediënten, minder zout en suiker, meer plantaardige opties en meer recyclebare verpakkingen.
Lees meer