Kleine dagelijkse beslissingen kunnen een groot verschil maken als we die samen nemen. Daarom gaan we voedselverspilling niet alleen tegen in onze eigen keukens, maar geven we je ook tips en recepten om je te helpen minder voedsel weg te gooien. Tegen 2030 willen we dat al onze verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn, zodat we allemaal kunnen helpen de afvalberg te verkleinen. We proberen het ook nog makkelijker te maken om te zien wat je wel kunt sorteren en recyclen, en wat niet.
Ontdek op deze pagina hoe je restjes voedsel kunt omtoveren of oude ingrediënten een heerlijk nieuw leven kunt geven. Onze Voedselverspillingsgids staat vol met praktische tips en tricks en vindingrijke recepten om je te helpen vooruit te plannen en duurzaam te winkelen.
Kleine daden kunnen een groot verschil maken. Laten we samen iets veranderen!
Download onze gids tegen voedselverspilling voor uitgebreide tips om je keukengewoonten te veranderen.
DOWNLOADKlaar voor wat keukenmagie? Wij helpen je met tips en tricks om je eten heerlijk vers te houden, creatieve maaltijdplannen te maken en restjes om te toveren in heerlijke ontdekkingen. Hier is een voorproefje van wat je in onze gids tegen voedselverspilling vindt:
60% van voedselverspilling gebeurt thuis; gelukkig kunnen we daar zelf wat aan doen. Dingen die je zelf kunt doen om thuis minder afval te produceren, zijn het vermijden dat je te grote hoeveelheden koopt door niet te gaan boodschappen wanneer op een lege maag en door je te concentreren op wat je nodig hebt. Mooi meegenomen is dat je hiermee ook geld bespaart en minder impulsaankopen doet. Je kunt ook je maaltijden voor de hele week plannen door op te schrijven hoeveel je moet koken, voor wie en welke ingrediënten je nodig hebt. Neem dan, voordat je naar de supermarkt gaat, een paar minuten de tijd om te controleren wat je al in huis hebt en om een boodschappenlijstje te maken met dat wat je echt nodig hebt.
Hoe weet je of voedsel echt over de houdbaarheidsdatum heen is? "De houdbaarheidsdatum geeft aan wanneer een product niet meer veilig is om te eten. Je moet deze producten gebruiken voordat de houdbaarheidsdatum verloopt. "Ten minste houdbaar tot" datums geven alleen aan wanneer een voedingsmiddel de beste kwaliteit heeft- niet de veiligheid van het voedsel! Veel producten zijn na de houdbaarheidsdatum nog goed, dus gebruik je zintuigen: kijk, ruik en proef om te controleren of je eten nog eetbaar is.
Weet je niet goed wat je moet doen met die verschillende etenswaren in je koelkast? Dr. Oetker biedt diverse smakelijke recepten om je te helpen je ingrediënten optimaal te benutten. Bekijk wat van onze favorieten in deze gids. Misschien vind je wel een nieuw lievelingsgerecht!
Klik op de knop hieronder om onze gids tegen voedselverspilling boordevol tips en inventieve recepten te downloaden.
DOWNLOADWe werken samen met voedselverspillingsexperts Too Good To Go* om onze klanten toegang te geven tot heerlijke voedseloverschotten. Samen maken we van onze overgebleven producten lekkere Dr. Oetker voedselpakketten die rechtstreeks bij jou thuis worden bezorgd. Elk pakket wordt zorgvuldig samengesteld om te garanderen dat het spannend, aantrekkelijk en onweerstaanbaar van smaak is.
Ga voor meer informatie naar de website van Too Good to Go.
*Niet in elk land verkrijgbaar
We gebruiken zo weinig mogelijk materiaal in onze productverpakkingen en zorgen ervoor dat de materialen die we toch moeten gebruiken zo veel mogelijk recyclebaar zijn. Eind 2023 zijn we erin geslaagd om 88% van de producten die we op onze eigen productielocaties vervaardigen recyclebaar te maken.
Lees hier meer over ons standpunt over gerecycled materiaal.
Door waar mogelijk recyclebare papieren verpakkingen te gebruiken, maken we het je makkelijker om materialen te recyclen en je steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Al onze opvouwbare pizzadozen bestaan al voor 70 tot 80% uit gerecycled materiaal.
Als we echt niet om plastic heen kunnen, proberen we zo veel mogelijk recyclebaar plastic te gebruiken. Op die manier houden we de afvalberg zo klein mogelijk en vermijden we ongeveer 117 ton plastic per jaar, evenveel als ongeveer 40 vrachtwagens vol!
Soms is het lastig om te weten welke verpakkingen je mag recyclen. Dat beseffen we maar al te goed. Daarom werken we voor al onze verpakkingen aan etiketten met duidelijke informatie over de verpakkingsmaterialen, zodat je die correct kunt sorteren en in de juiste recyclebak kunt gooien.
Van rijpe banaan tot heerlijke lekkernij.
Ga naar het receptEr zijn tal van manieren om elke dag weer wat duurzamer te gaan leven. Binnen onze vijf aandachtsgebieden (voeding, duurzame ingrediënten, afval beperken, klimaatactie en inclusiviteit) nemen we stappen die, beetje bij beetje, een groot verschil maken. Door de krachten te bundelen, kunnen we samen aan een betere toekomst bouwen.
We kiezen geleidelijk voor duurzamere ingrediënten, minder zout en suiker, meer plantaardige opties en meer recyclebare verpakkingen.
Lees meer