Flag
Klimaatactie
ONZE PLANEET BESCHERMEN

Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat onze kleine, dagelijkse acties tot echte verandering leiden. Of het nu gaat om het verminderen van onze impact op het klimaat door meer te recyclen, of het streven naar totale klimaatneutraliteit in 2050, we kunnen allemaal actie ondernemen om onze planeet te beschermen en te behouden.

Onze doelstellingen

We zijn op weg om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te worden in al onze activiteiten, zowel direct als indirect. We leggen dan ook langetermijndoelen vast om dat te bereiken.

Rekenen op hernieuwbare bronnen

We streven ernaar om zelf hernieuwbare energie op te wekken, helpen windmolenparken te bouwen in Turkije en gebruiken zonnepanelen in onze vestigingen in Zuid-Afrika, Duitsland, Italië, Roemenië, Polen, Hongarije en Nederland. In onze eigen productievestigingen gebruiken we hernieuwbare energie en sinds 2022 kopen we waar mogelijk extern stroom aan die is opgewekt met zonnepanelen en windmolens. Zo zijn we erin geslaagd om ongeveer 65.000 ton kooldioxide te vermijden.

Picture -

Kiezen voor energiezuinige processen

We maken onze voedselproductieprocessen zo energie-efficiënt mogelijk. Waar mogelijk verlagen we ons totale energieverbruik, onder meer door over te schakelen op duurzamere verlichting en door onze processen te stroomlijnen.

Picture -

We helpen je meer te recyclen

Het is onze missie om al onze verpakkingen tegen 2025 recyclebaar te maken. Door zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken, voorrang te geven aan papieren materialen en waar mogelijk plastic te vermijden, verpakken we je favoriete producten op een meer verantwoorde manier. Ontdek andere manieren waarop we afval beperken. 

Picture -

Duurzame landbouw

We streven naar ontbossingsvrije toeleveringsketens, om zo onze planeet te beschermen. Duurzamere landbouwmethoden, zoals regeneratieve landbouw, helpen de biodiversiteit te beschermen, de bodem gezond te houden en de uitstoot van koolstof in de atmosfeer te voorkomen. Lees meer over hoe we actie ondernemen voor onze planeet.

Picture -

Jouw kleine veranderingen voor een groots effect

We moeten allemaal mee bouwen aan een duurzamere toekomst. Dit zijn enkele dingen die jij kunt doen om samen te werken aan een betere wereld.

Probeer onze vegetarische en plantaardige opties

Wist je dat af en toe vegetarische of plantaardige alternatieven op tafel toveren in plaats van vlees kan helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen? Dat komt omdat die alternatieven meestal minder water verbruiken, minder landbouwgrond innemen en minder broeikasgassen produceren. En daar vaart het milieu wel bij. 

Bij de productie van de smakelijke ingrediënten voor onze pizza ‘Ristorante Margherita Pomodori Vegan’ komt bijvoorbeeld iets meer dan de helft minder koolstof vrij dan de Ristorante Salami of zelfs de standaard Ristorante Margherita.

Picture -

Lekkere plantaardige recepten

De beste tips om je te helpen heerlijk plantaardig te eten

Vegan Recepten
Vegan Recepten
Vegan Recepten

Bespaar energie door je oven niet voor te verwarmen

Je hoeft je gerecht alleen wat vaker te controleren en iets langer in de oven te laten staan. Over het algemeen zal de oven minder lang aanstaan dan wanneer je die voorverwarmt. Resultaat? Een lager energieverbruik en minder koolstofuitstoot voor hetzelfde heerlijke resultaat!

Picture -

Je verpakkingen recyclen

We nemen maatregelen om onze papieren en plastic verpakkingen zo recyclebaar mogelijk te maken. Zodra je lekkere gerechten klaar zijn, kun je je afval dus eenvoudig sorteren en recyclen. Lees meer over ons systeem van recyclinglabels. 

Picture -


Lees meer
ONTDEK ONZE WEG NAAR DUURZAAMHEiD

Er zijn tal van manieren om elke dag weer wat duurzamer te gaan leven. Binnen onze vijf aandachtsgebieden (voeding, duurzame ingrediënten, afval beperken, klimaatactie en inclusiviteit) nemen we stappen die, beetje bij beetje, een groot verschil maken. Door de krachten te bundelen, kunnen we samen aan een betere toekomst bouwen.

WAT DUURZAAMHEiD VOOR ONS BETEKENT

We kiezen geleidelijk voor duurzamere ingrediënten, minder zout en suiker, meer plantaardige opties en meer recyclebare verpakkingen.

Lees meer
Lees meer
Lees meer