Flag
Pasen

Zo eenvoudig kan een brunch zijn!

Bij Pasen hoort ... een feestelijke brunch! Een brunch is de perfecte combinatie van ontbijt ('breakfast') en lunch. Zelfs de timing is perfect: niet te vroeg (je hoeft jezelf dus niet half slapend uit bed te slepen) en niet te laat, zodat je nog voldoende tijd hebt om last-minutevoorbereidingen te treffen en genoeg honger krijgt. 

 

Toch zien we soms door de bomen het bos niet meer: nauwkeurig tellen of er genoeg hapjes zijn, miniporties op kleine bordjes leggen, de paasdecoratie afstoffen en op tafel schikken, ... Daar hebben we dit jaar geen zin in! Laten we ons dus gewoon focussen op de brunchrecepten waar iedereen van houdt. Ze zijn perfect om te delen en zien er zo mooi uit dat je geen andere decoratie nodig hebt. Sharing is caring!

En wat kun je perfect delen? Taart en cake! Er zijn recepten in overvloed voor zoet of hartig gebak, en met een klein beetje moeite zorg je eigenhandig voor een 'wauw'-effect. Wij tonen je hoe het moet!

Leuke recepten voor een geslaagde brunch

4 van 4 resultaten gezien

4 extra tips voor een geslaagde paasbrunch

1. Voorzie hartig 

Fans van hartig gebak, deze kruidige worteltaart is iets voor jullie. Door het opvallende tegelpatroon in het deeg en de kruidengarnering ziet ze eruit als een eetbaar herbarium. De vulling van room, wortelen en salami kun je indien nodig in een handomdraai vegetarisch maken. Onze tip: serveer de taart met een tuinsalade met vinaigrette of met een dipsausje, zoals plattekaas met peterselie.

2. én zoet!

Zin in een zoet gebakje om te delen? In dit recept combineren we fruit met gesmolten pure ganache tot een chocolade-frambozentaartje. Met de chocolade-eitjes in regenboogkleuren werk je het gebak vrolijk af. Leuk idee: laat je kinderen helpen bij het decoreren van de taart en de tafel! De fruitige vruchtenvulling geef je makkelijk een persoonlijke touch met je favoriete bessen. En als je de ganache niet romig genoeg vindt, kun je dit gebak ook opdienen met slagroom. Laat je fantasie de vrije loop!

3. Denk op voorhand aan alle basiselementen

Om de showstoppers van onze brunch écht in het middelpunt van de belangstelling te zetten, moeten we ze afwerken met een paar eenvoudige trucjes. Deze klassieke vuistregels mag je niet vergeten bij het voorbereiden van je brunch:

·       Dranken: Koffie, thee en fruitsap (en een glaasje prosecco voor de volwassenen)

·       Verschillende soorten brood: wit, bruin, met zaden

·       Beleg zoals boter, confituur en marmelade (huisbereid is heerlijk)

·       Groentestaafjes met een dipsaus en fruit voor wie ook iets gezonds wil

Zorg voor een selectie zoete en hartige elementen, van vlees tot vegetarisch en vegan. Andere ontbijtklassiekers, zoals eieren of croissants, zijn ideaal voor wie graag iets hartigs wil na de zoete chocoladetaart of voor wie graag broodsoldaatjes in een zachtgekookt eitje doopt.

4. Een showstopper in plaats van tafeldecoratie

Geen deco-inspiratie? Geen probleem! Samen met ons bak je iets unieks dat ongetwijfeld de show zal stelen op tafel: mostaart. Het 'mos' ziet er levensecht uit en de taart zelf heeft een onweerstaanbaar frisse, fruitige citroentijmvulling. Het kost een beetje moeite om het mos te maken, maar het effect is het absoluut waard. Hoe vakkundiger de afwerking, hoe groter de verrassing wanneer je gasten ontdekken dat alles eetbaar is. Nog twee deco-ideetjes: een chocolade nest vol paaseitjes of een paashaasje dat op de taart zit. Inspireer iedereen met je werk!

1111Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!