Was de aalbessen, laat ze afdruppen, en win 500 ml sap met een snelkookpan. Laat alles afkoeken. Was de kersen, laat deze ook afdruppen, verwijder stengel en pit en snijd ze in twee.
Doe de pijnboompitten in een pan, bak ze goudbruin zonder vet en leg ze op een bord.
Doe de kersen, het aalbessensap en de pijnboompitten samen met de Dr. Oetker Bourbon vanillesuiker in een kookpot. Voeg er geleersuiker Gelfix van Dr. Oetker bij en roer alles goed door elkaar.
Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat alles onder voortdurend roeren minstens 3 minuten koken en neem het van de kookplaat. Verwijder eventueel schuim en giet direct in de glazen tot ze tot aan de rand gevuld zijn.
Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan. Draai de glazen tijdens het afkoelen af en toe om zodat de pijnboompitten regelmatig in het vruchtenbeleg verdeeld zijn.
Vergelijkbare recepten
Confituur
Confituur