
Amandelslagroomtaart met spinazie
Elektrische oven: 210°C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 190 °C (voorverwarmen) / Gasoven: St. 4-5 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 30 minuten
De eierdooiers met de suiker in een mengkom dik schuimig kloppen. De amandelen, het citroensap en de citroenrasp, de platte kaas, de spinazie en het kaneel door het eierdooiermengsel spatelen. De eiwitten met het zout stijf slaan en met het paneermeel door het eierdooiermengsel spatelen.
Het beslag in een met bakpapier beklede springvorm (24-26cm) doen en in het midden van een voorverwarmde oven bakken.
Voor de garnering de eiwitten stijf slaan, de suiker geleidelijk toevoegen en het eiwit verder stijf slaan tot er stijve pieken van gevormd kunnen worden. Het eiwit in een spuitzak met kartelmondje overdoen en de volledig afgekoelde taart met het eiwit garneren.
De taart in ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven (elektrisch 160°C, hetelucht 150°C, gas 2-3) bruin laten worden.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Basisrecept brooddeeg met gedroogde gist

Frangipanetaartjes met bladerdeeg
Brioche

Brownie Bottom Cheesecake

Amandelgebak met vanilleganache

Ananas - kokoshart
